"9,5 HAFTA" 23 YIL SONRA...

"9,5 HAFTA" 23 YIL SONRA...

Yıl 1986 Hollywood'a bir film düşüyor?.Yönetmen Adrian Lyne, senaryo Zalman King ve başrollerde Mickey Rourke ile Kim Basinger?

Marlon Brandon ile Maria Schneider 'in beyazperdede devrim yaratan filmi ''Paris'te son Tango'dan'' onüç yıl sonra bir başka aşk filmi ile patlıyor Rourke-Basinger ikilisi?

Yakışıklı John'un olağanüstü güzel sevgilisi Elizabeth'in gözlerini kapatıp mutfakta çilekten bala kadar buzdolabında ne bulduysa yedirdiği sahneler? Sıradışı sevişme görüntüleri? Kim Basinger'in satış rekorları kıran saten geceliğiyle yaptığı müthiş striptiz? Mickey Rourke'nin giyimi ve davranış biçimi ile çizdiği olağanüstü karizma?Ve akıllara kazınan buz sahnesi?

Film hem müzikleriyle hem de baş döndürücü sahneleriyle Kim Basinger'i erkeklerin rüyası Mickey Rourke'u da kadınların gözdesi yaptı o yıllarda? Gerçi ikisinin de sinema geçmişi vardı ama ülkelerinde bile tanıyan yoktu?

''9,5 hafta ''filmi erotik sahneleri, Adrian Lyne 'nın muhteşem çekimleri ile modern bir aşk hikayesi olarak gönülleri fethederken kadın-erkek ilişkisine yeni bir boyutta getiriyordu? Filmin müzikleri de bir o kadar ilgi çekti? Ve yatak odalarına fantezi anlayışı 9,5 haftadan sonra girmeye başladı? Masada sadece yemek yenmiyeceğini seks de yapılabileceğini öğrendi insanlar?.Balonları,ipek eşarbı,melon şapkası ve dönme dolabı ile işte böyle bir filmdi?

Sonraki yıllarda filmin rüzgarını arkasına alan Mickey Rourke, bu kez Carre Otis ile Vahşi Orkide ile bir bomba daha patlattı ve yatak odası adamı olarak dünya çapında tescillendi? Hollywood'ta bütün yolları kendine açan Kim Basinger de setten sete koştu ve 1997 yılında ''LA Confidential'' ile Oscar'a kadar uzandı?

İkili tam 23 yıl sonra bu kez ''The Informers ''ile bir aray geldi? Geçtiğimiz günlerde sinemalara akan filmde ilginçtir ki yönetmen ,Mickey Rourke ile Kim Basinger'ı bir kez bile olsun aynı kareye sokmamış? Belki de bu halleriyle hafızalardaki imajlarını zedelemek istemedi ? Mickey Rourke uzun yıllar gördüğü alkol tedavisinden sonra kendini ne kadar toparlasa da bir boksörden beter hale gelen suratıyla tanınmayacak halde? Çıplak vucuduna giydiği yeleği,dövmeleri ve takılarıyla karizması aynı yerde duruyor ama kendine hiç bakmamamsı bir yana insan kendini bu kadar mahvedebilir?

Kim Basinger'in ise sarı saçlarının tonu değişmiş sadece? O hanımefendi edası, pürüzsüz cildi ve asil duruşuyla yine büyüleyici?Her ne kadar göz kenarlarına kırışıklar düşmüş ise de esas elleri yaşını ortaya koyuyor?

Herşeye rağmen ikisini bir kez daha yan yana görmek isterdim?.

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.