‘Mucize Aynalar’… 24. FRANKFURT TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ  AÇILIŞ FİLMİ OLDU!

‘Mucize Aynalar’… 24. FRANKFURT TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ AÇILIŞ FİLMİ OLDU!

Türkiye sinemasında 54 yıllık aranın ardından bir Aziz Nesin hikayesini beyaz perdeye aktaran ‘Mucize Aynalar’ filmi yurt içi ve yurt dışında sinema seyircileri ile buluşmaya devam ediyor. Aziz Nesin’in benzersiz kalemini sinemaya aktaran yönetmen Tolga Örnek imzalı ‘Mucize Aynalar’, 24.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin açılış filmi oldu.

 

 

Bu yıl 2-7 Haziran tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilecek festivalin açılış filmi kadrosunda Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven, İdil Fırat’ın yer aldığı ‘Mucize Aynalar’ filmi oldu.

Başkanlığını Hüseyin Sıtkı’nın gerçekleştirdiği festivalin 3 Haziran’daki açılış gecesinde ‘Mucize Aynalar’ seyircileri ile buluşacak.

Seyircilere yakın gelecekten eğlenceli bir anlatım sunan Mucize Aynalar, Aziz Nesin’in altı farklı öyküsünü birbiriyle iç içe geçmiş şekilde harmanlayarak farklı bir seyir deneyimi sunuyor. Aziz Nesin’in hikayelerini günümüze aktarmaktan dolayı gurur duyan Mucize Aynalar ekibi bu mutluluğu bu kez Almanya’daki vatandaşlar ile paylaşacak.

Hayalleri gerçeğe dönüştüren, geçmişi bir çırpıda bugüne getiren ‘Mucize Aynalar’ temasıyla film, günümüzün hayallerin peşinde koşmaktan hayatını yaşayamayan insanını anlatıyor. Filmde farklı hikayeleri olan karakterlerin kesişen hayat öyküleri trajikomik sahnelere neden oluyor. 

Yapımcılığını Orchestra Content adına Mine Şengöz’ün üstlendiği filmi yazıp yöneten Tolga Örnek, Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri ile beraber ortak yapımcılar arasında. ‘Kaybedenler Kulübü’, ‘Devrim Arabaları’ gibi filmlerin yönetmeni Tolga Örnek’in yeni filmi sinemalarda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.