O BAŞKA TANRI'NIN ÇOCUĞUYDU

O BAŞKA TANRI'NIN ÇOCUĞUYDU

Michael Jackson'ın beyaz olmak için yaptığı kavga siyah bir haberle son buldu?O artık görünmeyecek sadece yaşayacaktı?.Yaşamı boyunca siyah-beyaz didişmesinin arasında sıkışıp kaldı.?

O'nu karalamak için dünya elinden geleni yaptı ama o bembeyaz bir melek gibi uçup gitti aramızdan? Geriye milyonlarca sevgili bırakarak? Bir avuç insanın elinde ise siyah- beyaz boyalı bir mengene kaldı sadece?

Michael Jackson sevgisi bir müzik Güliver'ine olan sevginin çok ötesinde bir sevgi oldu? Jackson'u sevmek sadece müziği sevmekle kalmadı? Jackson'u sevmek dansı sevmek oldu? Jackson'u sevmek insanlığı sevmek oldu?

Jackson'ı sevmek ,onu dinlemek,onu izlemek dünyayı mutlu etti?O muhteşem görsel efektleriyle acıları unutturdu,huzur ve keyif verdi,eğlendirdi hepimizi?.Keşke yine gelse aramıza?

Müzik dünyasının efsanesi olarak çıktığı son turneden bir daha geriye dönmeyecek ama geride bıraktığı mirası gelecek nesiller yiye yiye bitiremeyecek? Michael, müziğe hareket veren ilk yıldız olarak uzun yıllar parlamaya devam edecek?''Efsane kral'' diye damga vurmak O'nun kırk yıllık müzik yolculuğunu etiketlendirmeye asla yetmeyecek? Michael müziği biçimlendirdi, şekil verdi, hareketlendirdi? Renk verdi, hayat verdi?

Michael Jackson'u izlemek bizim kuşak için bir ayrıcalık oldu? Kim ne derse desin O Elvis'i de, Beatles'ı da solladı geçti? Çünkü O başka Tanrı'nın çocuğuydu? Tanrı'nın Michael 'e iltimas geçtiği kesindi? Hiç kimsenin gücü kendi çabasıyla dünyanın en sevilen kişisi olmaya yetmedi? O doğarken Tanrı'dan bütün ayrıcalıkları almış kara rengine rağmen beyaz bir leke olarak dünyaya gelmişti?

Dünya, Tanrı'nın farklı çocuğunu önce kalbine gömdü sonra da yerden yere vurdu? O insanları mutlu etmek için uğraştı, bizler ise O'nu mahkum etmek için? Dünya ona kara dedikçe o rengini bile değiştirdi beyaz olduğunu göstermek için ? Aslında Michael'ın içi de dışı da bembeyazdı ?Kimileri ona beyaz baktı beyaz gördü, kimileri de siyah?

''We are the world '' yani ''Biz dünya'yız diye'' haykırdıkça kitlelere umut oldu,mutluluk verdi,can kattı?. İnsanlığın ona cevabı ise ''Bizim dünyamızda sana yer yok''oldu?

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.