`2014 Lions Opera ve Bale Ödülleri`... GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU !..

`2014 Lions Opera ve Bale Ödülleri`... GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU !..

`Uluslar arası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu`nun düzenlediği, `2014 Lions Opera ve Bale Ödülleri` töreni, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası`nda gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Uluslar arası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu tarafından, 2013 -2014 Çalışma Dönemimizde, ülkemizdeki Devlet Opera ve Balelerinde sahnelenen temsiller arasından, 12 dalda '2014 Lions Opera ve Bale Ödülleri' 10 Haziran 2014 Salı akşamı sahiplerini buldu.

Soma faciası şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızadan 'İstiklal Marşı'nı söyleyerek başlayan, tanınmış opera ve bale sanatçıları, basın mensupları, iş ve cemiyet hayatının seçkin konukların ve Lions camiasının katılımı ile gerçekleştirilen törende ödüller, ülkemizdeki 6 Yönetim Çevremiz Lionları tarafından, her iki kategoride ki dallarda adaylar belirlenerek görkemli bir organizasyonla sahiplerine teslim edildi.

Adaylar, final jüri üyeleri, Sn. Aytül Büyüksaraç ( İzmir Devlet Opera Bale Müdürü), Sn.Ln. Aylin Özuğur (Ankara Devlet Opera ve Balesi Piyanisti ? Baş KorrepetitörÜ), Bariton Önay Günay ( İst. Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı) Emel Alper ( İst. Devlet Balesi Emekli Baş Dansçısı) , Tülin Oğurman (Bale Sanatçısı, Koreograf), Fahrettin Güven (Ankara Devlet Opera ve Balesi Eski Baş dansçısı ve Baş Koreografı ) , Serhat Nüfusçu ( Bale Sanatçısı, Bale Başkoreograf V.) ve Lions Yürütme Kurulu tarafından adaylar arasından seçildi.

Lionlar tarafından belirlenen adaylar arasından jüri üyelerince Türkiye'de ve dünyada opera sanatına hizmetlerinden dolayı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, "Lions Yaşam Boyu Onur Ödülü" değer bulundu.

"En Başarılı Opera Prodüksiyonu" dalında ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Türkiye prömiyerini yaptığı, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu, Haendel'in "Giulio Cesare (Jül Sezar)" adlı eseri ödül almaya hak kazandı.

Ödül alan opera sanatçılarının performanslarını da sergilediği gece, muhteşem bir opera ve bale şölenine de ev sahipliği yapmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.