4 BİN ÖĞRENCİ "TROYA"YI İZLEDİ!

4 BİN ÖĞRENCİ "TROYA"YI İZLEDİ!

Harbiye Açıkhava Tiyatrosunu dolduran binlerce öğrenci, Mustafa Erdoğan'ın anlatımıyla `Troya Efsanesi' hakkında bilgiler edinip, `Troya' gösterisini izlediler.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 4 bin öğrenciyi sanat ve kültür yolculuğuna çıkardı.

Dünyanın en büyük dansçı kadrosuna sahip olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile 4 bin öğrenciye 'Troya'yı izletti. İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin diğer illerinden gelen ve maddi durumları 'Troya'yı izlemeye olanak sağlamayan ortaokul ve lise öğrenciler sanat ve kültür yolculuğuna çıktılar.

İstanbul Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda ki akşam gösterisinden önce organize edilen bu sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde, öğretmenleri eşliğinde öğrenciler bir Anadolu Efsanesi Troya'nın kostümlü ve normal provalarını bir ders gibi izleyerek bilgiler topladılar.

Gösteri öncesinde 'Troya' hakkında bilgiler veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bu gösteride rol alan karakterleri anlatarak dansçıları öğrencilere tanıttı. Troya'nın baş mimarı Mustafa Erdoğan'da prova kıyafetleri ile sahneye çıkarak dansçılara eşlik etti. Yaptığı kılıç gösterisiylede öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

Öğrenciler uğurlu geldi

Troya özel gösterisi için Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'na gelen 4 bin öğrenci, 3 gündür İstanbul'u etkisi alan yoğun yağmur yağışına da uğurlu geldi. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü bardaktan boşanırcasına yağan yağmur, öğrencilerin gösteriyi izleyeceği dakikalarda kesildi. Ve yağışlı hava yerini günlük güneşlik bir ortama bıraktı. Bu konuyla ilgili yorum yapan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Seyirciler dün akşam gösterimizi yağmur altında izlediler. Bugün sabahtan beri de yağmur yağıyor. Sizler bize uğurlu geldiniz. Bir anda hava açtı güneş yüzünü gösterdi" diye konuştu.

Üç öğrenci yurtdışı turnesine katılacak

Bu uygulamanın bir benzerini daha önce Belçika'da gerçekleştiren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ilk olarak İstanbul'da başlattığı bu sosyal sorumluluk kampanyasını Türkiye'nin diğer illerinde de hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü 4 bin öğrenciye Troya'yı bir ders gibi anlatan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, diğer ülkelerde 'Troya'nın okullarda ders olarak verildiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Sizlerden gösteriyi izledikten sonra düşüncelerinizi aktaracağınız bir kompozisyon yazmanızı istiyoruz. Troya, diğer ülkelerde ders olarak veriliyor. Biz bu uygulamayı daha önce Belçika'da yapmıştık. Ve yabancı öğrencilerden çok ilgi görmüştük. Troya efsanesinin yazrı Homeros İzmirli. Troya'da Anadolu'dan çıkan bir efsane. Gösteriyle ilgili yazdığınız kompozisyonları bir hafta içinde öğretmenlerinize verebilir yada www.anadoluatesi.com sitesinden bizlere gönderebilirsiniz. Yapacağımız değerlendirme sonrasında en başarılı bulduğumuz 3 kompozisyonun sahibi öğrencilerimizi aileleriyle birlikte yurtdışında yapacağımız turnelerden istedikleri bir tanesine götüreceğiz"

Öte yandan gösteri sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Erdoğan, öğrencilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şuan İstanbul'daki okullar ağırlıklı olmak üzere öğrencilerimiz Troya'yı izledi. Bu sosyal sorumluluk kampanyasını, Türkiye'nin diğer illerine de yaymak istiyoruz. Antalya'daki gösterilerimize diğer illerden öğrencileri getirtip izleteceğiz. Anadolu kültürümüzün danslarla bütünleşmesine şahit olacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.