Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu... "GAZİNO BÜLBÜLÜ" İLE PERDESİNİ AÇIYOR !

Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu... "GAZİNO BÜLBÜLÜ" İLE PERDESİNİ AÇIYOR !

`Türk Tiyatrosunun usta oyuncusu Abdullah Şahin, `Gazino Bülbülü' adını verdiği yeni oyununun hazırlıklarını tamamladı. Oyunda Umut Akyürek'de ilk kez tiyatro sahnesine çıkıyor...

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'in ilk defa sahe alacağı oyunun basın gösterimi, önceki gün Profilo Kültür Merkezi'nde yapıldı. Abdullah Şahin'in hem yönettiği hem de Umut Akyürek, Ferdi Atuner, Fulden Akyürek,Hülya Şen, Muhlis Asan, Ortans Kıvanç, Fatih Kurt, Pekcan Türkeş, Atilla Mete ile birlikte rol aldığı "Gazino Bülbülü", kadın erkek ilişkilerine mercek tutuyor. İkoncanları ve estetikle birbirine benzeyen kadınları ti'ye alan oyunun en büyük özelliği ise Alaturka müzikal tadında olması.

"Unutulmaya yüz tutmuş Türk aile gazinolarının anısını yaşatmak istedik ve gazino ortamı yarattık."diyen Abdullah Şahin, "Ülkemizde hep yabancı müzikaller oynuyor. Bunu değiştirmek istedik ve Türk Sanat Müziği söylenen alaturka tadında bir müzikal hazırladık. Sahnede canlı olarak çalınacak şarkılar.Bu yönde hareket edince bizi sahnede en iyi şekilde temsil edecek birini düşündük.Gerek fiziği gerek sesiyle Türk Sanat Müziğinin usta yorumcusu Umut Akyürek'e teklifte bulunduk. Kendisi de bizi kırmadı hatta gösterdiği performansla bizi şaşırttı. Çok iyi oyunculuk örneği sergiliyor." diye konuştu.

Kardeşi Fulden Akyürek'le de ilk kez aynı sahneyi paylaşan ve ikoncan Serap adlı kocası tarafından aldatılan bir kadını canlandıran Umut Akyürek, çok heyecanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu. "İlk defa bir tiyatro sahnesinde yer alacağım için çok heyecanlıyım. Teklif geldiğinde zevkle kabul ettim. İçinde müzik olması da kabul etmemde büyük rol oynadı. Kadın erkek ilişkilerinden de bahsedeceğiz. Konumu ne olursa olsun, her kadının başına gelecek olayları gözönüne sereceğiz. Kızkardeşimle rakibiz. Aynı erkeği paylaşamayan iki kadını oynuyoruz. Aldatmalar, pişmanlıklar var. Provalarda çok eğlendim. Seyircileri gülerek izleyecekleri güzel bir oyun bekliyor."

UMUT AKYÜREK 'BİZ MAGAZİNİN YALANCISIYIZ' !

Oyunda ikoncanlara ve bazı magazinel olaylara gönderme yapıldığı dikkat çekerken oyuncular magazinden beslendiklerini ifade ederek, "Son dönemde bütün kadınlar birbirine benzedi.Estetikçilerden çıkmayan, aynı markayı giyinen,saçı tipi aynı olan kadınlara gönderme var.Bu bir komedi oyunu ve doğal olarak gündemdeki olayları takip ediyoruz. Sizin yaptığınız haberlerin yalancısıyız." dediler.

"Küçük Kadınlar" dizisinde kötü halayı canlandıran Hülya Şen, oyunda seksi bir hizmetçiyi canlandırıyor. Dizideki görüntüsünden tamamen farklı bir karakter sergileyerek izleyiciyi şaşırtmaya hazırlanan Şen "Biz hepimiz tiyatro kökenli oyuncularız. Tiyatrodaki birikimlerimiz sayesinde dizilerdeyiz. Dizilerde olduğumuz için tiyatro sahnesinde bulunmuyoruz.Çok iddialı komik bir oyun hazırladık"dedi.

Fırat Bağcı ve Uğraş Güneş tarafından kaleme alınan oyunun kostümleri ise Atatürk'ün birçok smokinine imza atan İskender Smokinin 4. kuşak temsilcisi Levon Kordonciyan tarafından tasarlandı. Gazino Bülbülü, 28 Kasım'dan itibaren her cumartesi 20.30'da her pazar 18.30'da Profilo Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.