Ahu Tuğba… ÖNCE AKM'DE TÖREN, SONRA ZİNCİRLİKUYU’DA TOPRAĞA VERİLECEK…

Ahu Tuğba… ÖNCE AKM'DE TÖREN, SONRA ZİNCİRLİKUYU’DA TOPRAĞA VERİLECEK…

Amerika Miami’deki evinde hayatını kaybetmesinin ardından Ahu Tuğba’nın cenazesinin detayları belli olmaya başladı…

Ahu Tuğba’nın cenazesinin nerede toprağa verileceği tartışılırken devreye “Magazin Tarihini”ni oluşturan gazeteci dostları ve Nuri Alço devreye girdi…

Nuri Alço, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) Onursal Başkanı Nurettin Soydan, eski gazeteci ve halen Ekrem İmamoğlu’nun başdanışmanı olan Murat Ongun, Magazinkolik.com sitesi sahibi Nurcan Sabur sanatçının eski eşlerinden Örfi Demir, gazeteci Burhan Akdağ’da işinsanı Cemal Kalyoncu ile iletişime geçtiler… Bu arada gene gazeteci Savaş Kalafat'da Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik ile irtibatı neredeyse kesintisiz sürdürdü...

ahutugba-burhanakdag.jpg

Bu ortak çalışmalar sonucunda Ahu Tuğba’nın toprağa verilmesi konusunda Zincirlikuyu Mezarlığında yer ayarlandı… Sanatçının Türkiye’ye getirilmesi konusunda (-ki sadece cenaze nakli ve uçak biletleri için 20-25 Bin Dolar kadar bir masraf gerekiyordu) Cemal Kalyoncu’nun destek olduğu öğrenildi..

Ahu Tuğba'nın Miami'de polis memuru olarak çalışan kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar verdi.

'CENAZE TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL'

Konuyla ilgili İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Sineması, Yeşilçam'ın değerli yıldızlarından Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Sanat dünyamıza kattığı eşsiz değerler ve sinemamızda bıraktığı silinmez izlerle, Ahu Tuğba daima hatırlanacaktır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz.

Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur.

Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba'nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.