Akademi Tiyatro... AKKAYA KARDEŞLER HAYALLERİ GERÇEK YAPIYOR!

Akademi Tiyatro... AKKAYA KARDEŞLER HAYALLERİ GERÇEK YAPIYOR!

Akkaya kardeşler yetenekleri keşfetmek için oyunculuktan kazandıkları bilgi, birikim ve tecrübeyi oyunculuğa gönül vermiş olanlarla paylaşmak üzere yola devam ediyorlar

Son dönemde televizyon ekranlarında birbiri ardına başlayan ve reyting rekorları kıran dizilerde rol almak, içinde oyunculuk yeteneği olan 7'den 77'ye birer yıldız adayı olma fırsatı tanıyor.

Oyunculuğa gönül verenler oyunculuğu bir meslek olarak görüp eğitimini alarak becerilerini pekiştirmeyi tercih ediyor. Oyunculuk yolunda ilerlemek isteyenler, içlerindeki yeteneğe yön vermek ve içlerinde ukte kalmış oyunculuğu ortaya çıkartmak isteyenler bu konuda tecrübe sahibi yerleri tercih ediyorlar.

OYUNCU KARDEŞLER

Bunlardan biri de geçen sezon eğitim vermeye başlayan oyuncu Esra, Sarp ve Kaya Akkaya kardeşlerin kurduğu AKKADEMİ TİYATRO.

Akkaya kardeşler yetenekleri keşfetmek için oyunculuktan kazandıkları bilgi, birikim ve tecrübeyi oyunculuğa gönül vermiş olanlarla paylaşmak üzere yola devam ediyorlar.

"Üç kardeşiz, üçümüzde oyuncuyuz ve ne mutlu bize. Oyunculuk öğrenilmesi bitmeyen bir yol. Üç kardeşte öğrenmeye devam ederken oyunculuktan kazandığımız bilgi, birikim ve tecrübeyi bu doğrultuda aktarmak bizim enerjimizi her geçen yükseltiyor. Biz içinizdeki oyuncuyu ve yeteneği ortaya çıkartın, hayallerinizi gerçeğe dönüştürün diyerek bu yola çıktık" diyen Akkaya kardeşler bu konuda oldukça da kararlı.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Akkaya kardeşler Ağustos ayında yeni eğitim yılına başlayacak Akkademi Tiyatro'ya yeniden start vermenin heyecanını yaşıyor. Esra Akkaya'nın sahibi olduğu Sihirli Anahtar Cast Ajansı, Akkademi Tiyatro'da keşfedilen içinde oyuncu kabiliyeti olan 7'den 77'ye oyunculuk hayallerini gerçekleştirmek için onlara fırsat veriyor. Geçen eğitim yılında Akkademi Tiyatro'da eğitim alan ve dizilerde oynama şansı bulan; Sanem Balcı, Aylin Alaz ve Bülent Keser bunlardan birkaçı.

AKKADEMİ TİYATRO'NUN AYRICALIĞI NEDİR?

SİHİRLİ ANAHTAR CAST AJANSI NEREDE DEVREYE GİRER?

Geçen sezon verdikleri eğitimin meyvelerini toplayan ve öğrencilerin başarıları doğrultusunda Esra Akkaya'nın sahibi olduğu Sihirli Anahtar Cast Ajansına yönlendirilen, ama eğitimlerini de devam ettiren öğrenciler, hem dizilerde tecrübe kazanırken, diğer yandan da eğitimlerini destekleyerek geleceğe yatırım yapmanın da ayrıcalığını yaşıyorlar. Akkademi Tiyatro'nun bir artısı olan Sihirli Anahtar Cast Ajansı ile oyunculuğun diğer bir boyutuna da geçme fırsatını değerlendirip, oyunculuğun hazzını yakalayanlar Sihirli Anahtar Cast Ajansının kadrosuna girerek kendilerine yeni bir hayat çizgisini belirleme şansı da yakalayacaklar.

ESRA AKKAYA:

Oyunculuktan kazandığımız bilgi, birikim ve tecrübeyi bu doğrultuda harcamak bizim enerjimizi yükseltiyor.

Akkademi Tiyatro'nun kurucusu ve oyuncu koçluğunu yürüten aynı zamanda Sihirli Anahtar Cast Ajansının sahibi de olan Esra Akkaya, "Eğitim göreceli bir süreçtir. Eğitimin yaşı olmaz, hele ki oyuncuysanız... Akkademi Tiyatro'da geçen sezon inanılmaz bir ilgi gördük. Birbirinden güzel, pırıl pırıl öğrencilerle bu yolda yürümeye başladık. Yetenekli ve kabiliyetli oldukları kadar da aslında çok duyarlılar, akıllılar. Bu aşamada bir oyuncu ve bir eğitmen olarak bunu tatmak çok büyük ayrıcalık. Üç kardeşiz, üçümüzde oyuncuyuz ve ne mutlu bize. Oyunculuk öğrenilmesi bitmeyen bir yol. Üç kardeşte öğrenmeye devam ederken oyunculuktan kazandığımız bilgi, birikim ve tecrübeyi bu doğrultuda aktarmak bizim enerjimizi her geçen yükseltiyor. Biz içinizdeki oyuncuyu ve yeteneği ortaya çıkartın diyerek bu yola çıktık" diye konuştu.

KAYA AKKAYA :

Oyunculuk bugün en gözde mesleklerden biri?

Eğitimci olarak Akkademi Tiyatro'da ders veren Kaya Akkaya, "Artık bugün televizyon dünyasında oyunculuk en gözde mesleklerden biri. Biz de bu aşamada oyunculuğa yürekten bağlı olanları yönlendirmek için buradayız. İçlerindeki yeteneklerin farkında olup bunu eğitmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Onların içlerindeki ışığı yönlendirmek keyif veriyor. Oyunculukta öğrenmeye devam ederken bunları paylaşmak ise ayrı bir keyif ve haz" dedi.

SARP AKKAYA EĞİTİMCİ KİMLİĞİYLE SAHNEDE

Geçtiğimiz iki sezon boyunca duygusal tetikçi Tefo karakteriyle beğeni toplayan Sarp Akkaya bu yıl okulda daha faal olarak yer alacak. Workshopların yanı sıra eğitimci olarak derslere de girecek olan Sarp Akkaya deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

"Akkademi Tiyatro'da kendilerini keşfetmek isteyenlere yol göstereceğiz" diyen Sarp Akkaya, "Her türlü meslek grubuna dahil olan kişiler oyunculuk ve kişisel gelişim atölyelerinde kendilerini tanıyacaklar ve kendilerini nasıl daha iyi ifade edebileceklerini de daha iyi kavramış olacaklar. Ayrıca gerçekten oyunculuğa gönül verenlere de bir kapı açmış olacağız. Akkademi Tiyatro'da hem yeni oyunlarımızı oynayacağız, hem de oyuncular yetiştirmenin ayrıcalığını yaşayacağız" diyor.

GÜÇLÜ EĞİTİMCİ KADROSU

Esra Akkaya'nın oyuncu koçluğu yaptığı Akkademi Tiyatro'da ayrıca Berna Laçin, Berk Hakman, Serhat Mustafa Kılıç, Tamer Güler, Barış Yıldız, Beyti Engin ve Zeyno Eracar gibi eğitmenler görev yapacak.

ÖN MÜLAKATLA ÖĞRENCİLERİNİ KABUL EDECEK

Akkademi Tiyatro bu eğitim yılında da öğrenicilerini yine ön bir mülakatla kabul edecek ve 30 haftalık bir çalışma programı belirleyecek.

Ayrıca konservatuara hazırlık, gençlerle ve çocuklarla drama bölümleriyle de eğitim vermeye devam edecek.

AKKADEMİ TİYATRO 2011 -2012 EĞİTİM SEZONUNU AÇIYOR

Esra, Sarp ve Kaya Akkaya kardeşlerin geçen yıl elele verip açtıkları Akkademi Tiyatro yeni eğitim sezonunu Ağustos ayında açıyor. Oyunculuğa gönül verenlerin buluşma noktası olan Akkademi Tiyatro'da bu sezon yine eğitimiyle ve eğitimcileriyle sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Tabii bu arada oyunculuğun yanı sıra günlük yaşamda ve iş yaşamında kişiye özgüven ve kendini ifade etme şansı tanıyan derslerle bireylerin hayatı yeniden keşfetmelerine ışık tutuyor.

İstanbul Beylerbeyi Hacı Sabancı Lisesi'nin tiyatro sahnesinde eğitim veren Akkademi Tiyatro'da bu sezonda, kamera önü oyunculuğu, etkin iletişim ve drama, konservatuara hazırlık, yaratıcı drama atölyesi ve senaryo yazarlığı derslerinin yanı sıra her ay düzenlenecek workshop'larla oyunculuğa gönül verenlere ve kendilerini keşfetmek isteyenlere kapılarını açacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.