Alec Baldwin... SETTE GÖRÜNTÜ YÖNETMENİNİ VURMUŞTU; MAHKEMEDE AĞLADI!

Alec Baldwin... SETTE GÖRÜNTÜ YÖNETMENİNİ VURMUŞTU; MAHKEMEDE AĞLADI!

Hollywood'un ünlü isimlerinden Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimlerinde yaşanan talihsiz kazadan sonra yeniden mahkemedeydi. Ünlü oyuncu, görüntü yönetmeninin ölümünden suçlandığı davanın düşürülmesi üzerine gözyaşlarına hakim olamadı, hıçkıra hıçkıra ağladı.

Hollywood'un ünlü isimlerinden başarılı oyuncu Alec Baldwin, son yıllarda oldukça zorlu zamanlar geçiriyor. Baldwin 2021 yılında Rust filminin çekimlerinde talihsiz bir kazaya karışmış; kendisine verilen silahın gerçek mermilerle doldurulmuş olmasını fark etmeyip görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ve Joel Souza'ya ateş etmişti. 

Olayda Souza ağır yaralanırken, Hutchins ise hayatını kaybetmişti.

Yaşanan trajik kazanın ardından başlatılan soruşturma devam ederken Baldwin de hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film setinde yaşananlarla ilgili sık sık sert eleştirilerin hedefi oldu.

KARAR VERİLDİ

Görülen son davada ise ABD'deki bir mahkemede, sette yaşanan ölümcül silahlı saldırıya ilişkin önemli delillerin savunmadan saklandığına ve Baldwin'in taksirle adam öldürmekle suçlanan davanın düşürülmesine karar verildi. Kararın ardından da ünlü oyuncu gözyaşlarına hakim olamadı.

New Mexico eyaletine bağlı Santa Fe'de görülen davaya bakan Yargıç Mary Marlowe Sommer, Baldwin'in davasına fayda sağlayabilecek, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle bağlantılı olabilecek mermilerin polis ve savcılar tarafından avukatlarıyla paylaşılmadığını söyledi:


Halyna Hutchins...

"Devletin bu bilgiyi bilerek saklaması kasıtlı ve bilinçliydi. Mahkeme bu davranışın sanık için oldukça zararlı olduğu sonucuna varmıştır." 

Yaşanan kazanın nedeni olan silahı dolduran silah ustası Hannah Gutierrez ise taksirle adam öldürme suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Baldwin de aynı suçlamayla karşı karşıyaydı. Savcılar, temel silah güvenliği yasalarını görmezden geldiğini ve sette pervasızca davrandığını iddia etmişti.

Baldwin'in avukatı Alex Spiro, aktörün silahı kontrol etme konusunda hiçbir sorumluluğu olmadığını ve gerçek mermi içerdiğini bilmediğini savundu. 

MERMİLERİ İKİ YIL SAKLAMIŞLAR

Ayrıca kazadaki mermiler de iki yıldan fazla bir süre sonra bu yılın başlarında eski bir polis memuru ve silah üreticisi olan Gutierrez'in aile dostu tarafından teslim edildi.

Spiro da polisin delilleri "Rust" davası kapsamında dosyalamadığını ve savunmanın delilleri görme şansını engellediğini ileri sürdü. 

Olay yeri teknisyeni Marissa Poppell, Spiro'nun sorgusu sırasında, mermileri dosyaladığını ancak "Rust" davası kapsamında dosyalanmaması gerektiğinin söylendiğini söyledi.

Özel savcı Kari Morrissey, mahkemeye bu haftaya kadar mermileri hiç görmediğini veya duymadığını söyleyerek yanıt verdi.


Sette silahlardan sorumlu olan Hannah Gutierrez...

Halyna Hutchins ile 16 yıldır evli olan Matthew Hutchins kararın ardından yaptığı açıklamada mahkemenin kararına saygı duyduğunu ancak aktöre yönelik yargılamanın iyi yönde yapılmamasını umduğunu söyledi.

Hutchins, "Bütün kanıtları jüriye sunmayı ve Baldwin'i Halyna'nın anlamsız ölümüyle ilgili eylemlerinden sorumlu tutmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Ancak hukuk uzmanları, Baldwin'in olay nedeniyle bir daha ceza mahkemesinde yargılanmasının pek mümkün olmadığını yine de hakkında hukuki davalar açılabileceğini söyledi.

Los Angeles'lı avukat Tre Lovell, "Ceza davasına gelince, her şey bitti. Yeniden dava açamazlar" dedi.

Richmond Üniversitesi Hukuk Profesörü Carl Tobias da "Ceza davasında her şeyin bittiğini düşünüyorum. Savcılar bir şekilde olağanüstü bir itirazda bulunmaya çalışabilirler.

Ancak hiçbir temyiz mahkemesinin savcıyla aynı fikirde olacağını sanmıyorum" dedi.

Kaynak:sözcü.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.