Anadolu Ateşi Evolution... İSTANBUL'DA MUHTEŞEM GÖSTERİ!

Anadolu Ateşi Evolution... İSTANBUL'DA MUHTEŞEM GÖSTERİ!

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, yenilenmiş versiyonu Anadolu Ateşi Evolution gösterisi ile geçtiğimiz Pazar akşamı Lütfi Kırdar'da İstanbullu sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Anadolu Ateşi, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı

Dünyanın en büyük dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi, gösteriyi izlemeye gelen binlerce kişiyi kendine hayran bıraktı.

ANADOLU ATEŞİ / İSTANBUL

Dünyanın dört bir tarafında 80 ülkede sahneye çıkarak 3 bin gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, geçtiğimiz Pazar akşamı Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da yoğun istek üzerine sahne aldı. Anadolu Auditorum'u dolduran sanatseverler, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun 'Evolution' gösterisini, hayranlıkla izledi. 250 kişilik dansçı ekibiyle tüm dünyada 20 milyon izleyici önünde gösteriler yapan Anadolu Ateşi, Lütfi Kırdar'ı ayağa kaldırdı.

Dev kadrosuyla, İstanbulluların gönlünü bir kez daha fetheden dans topluluğu, gösteri sonrasında dakikalarca ayakta alkışlanarak büyüklüğünü bir kez daha göstermiş oldu.

Türkiye'nin yurtdışı tanıtımında önemli katkılara sahip olan ve ülkemize gelen turistlere Anadolu'nun halk danslarını en güzel şekilde gösteren Anadolu Ateşi, yakaladığı başarıyı her zaman daha yükseğe taşıyor.

Ana konsepti 'Medeniyetlerin Buluşması' olan ve evrensel barış mesajları veren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; Ege zeybeklerinden Karadeniz horonuna, halaydan semaha, oryantal danslardan roman danslarına kadar 3 bin halk dansı figürünü halk müziği çalgılarıyla birleştiriyor.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihiyle birlikte folklorunu kaynak olarak aldıklarını belirtirken, "Yoğun bir turne programımız olduğu için İstanbullularla çok sık bir araya gelemiyoruz. Bizleri ne kadar çok özlediklerinin farkındayız. Lütfi Kırdar'daki sanatseverlerin yoğun ilgisi karşısında ne söylesem azdır.

Az da olsa onların özlemini giderebildiysek ne mutlu bize. Bizleri güçlü kılan şey ise; sanatseverlerin bu topluluğu yalnız bırakmamaları ve hep sahip çıkmalarıdır. Desteklerini asla esirgemiyorlar. Emeğimizin karşılığını alkışlarıyla ve memnuniyetleriyle veriyorlar. Lütfi Kırdar'daki gördüğümüz ilgi beni çok memnun etti. İstanbullulara yakında bir sürprizimiz olacak. Bizleri daha çok izleme şansı yakalayacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.