"Anadolu Ateşi"... LİBYA'YI MEST ETTİ!

"Anadolu Ateşi"... LİBYA'YI MEST ETTİ!

Dünyanın en önemli sahneleri ve tarihi mekanlarında gösterilerini sunan Anadolu Ateşi, Libya'da bulunan Sabratha Antik Tiyatrosu'nda binlerce Libyalıyı mest etti.

Dünya turnesine ara vermeden devam eden Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ilk kez gittiği Libya'yı ayağa kaldırdı.

Dansçı kadrosuyla dünyanın en büyük dans topluluğu olan Anadolu Ateşi, 10'uncu yılında ilk kez gittiği Libya'da binlerce sanatseveri yine ayağa kaldırdı. Dünyanın en önemli tarihi mekanlarında gösterilerini sunan topluluk, Libya'da 6. yy. da kurulan Sabratha Antik Kenti'nde bulunan Sabratha Antik Tiyatrosu'nda geçtiğimiz akşam binlerce Libyalıya unutulmaz anlar yaşattı.

"Geçtiğimiz ay Tunus Kartaca Antik Tiyatrosu'nda Tunusluları büyüleyen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 130 kişilik dansçı ve teknik ekibiyle gittiği Libya'da, muhteşem performansıyla fırtına estirdi. Libya Lideri Kaddafi'nin 41'inci yıl kutlamaları nedeniyle Rönesans Holding tarafından Libya'ya davet edilen topluluk, Sabratha Antik Tiyatrosunu tıklım tıklım dolduran izleyiciler tarafından gösteri başından sonuna kadar sürekli alkışlandılar.

Ara alkışlarda bile ayağa kalkarak beğenilerini gösterirlerken, gösteriden sonra yaptıkları tezahüratlar ile Anadolu Ateşi'ni dakikalarca ayakta alkışlayarak Sabratha Antik Tiyatrosu'nu inlettiler.

Gösteri sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösterilen bu ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Erdoğan, "Her yurtdışı gösterimizde biz aynı heyecanı yaşıyoruz. Çölün ortasında çok değerli bir antik mekandayız. Akustiği de çok iyi. Yurtdışında özellikle antik tiyatrolarda sahne almamızı istiyorlar. Bizim danslarımızla bu tarihi dokular birbirini çok iyi tamamlıyor. Anadolu Ateşi her gösterisini burada olduğu gibi tarihi mekanlarda yapmalı. Aldığımız tepkiler, bize gösterilen ilgi, yabancı izleyicilerin bizleri dakikalarca ayakta alkışlamaları ne kadar büyük bir iş başardığımızın kanıtı. Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Ama Türkiye'de ki antik tiyatrolarda sahneye çıkmamızı istemiyorlar. Buradan Türkiye'deki bürokratları selamlıyorum. Gelip bu kalabalığı, coşkuyu ve Türkiye'ye gösterilen sevgiyi görmelerini isterdim. Anadolu Ateşi 10'uncu yılında artık bir dünya klasiğine dönüşüyor. Buradan Özbekistan'a geçiyoruz. Aynı anda Antalya'da da bir gösteri var. Her gittiğimiz ülkelerde bu ilgiyi görüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla Taşkent İstiklal Sarayı'nda 19 Eylül akşamı sahneye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.