"Anadolu Ateşi"... ÖZBEKİSTAN'DA TARİH YENİDEN CANLANDI!

"Anadolu Ateşi"... ÖZBEKİSTAN'DA TARİH YENİDEN CANLANDI!

Dünya turnesine ara vermeden devam eden Anadolu Ateşi, Özbekistan'da muhteşem gösterisiyle gönülleri feth ederken, 5 bin kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yurtdışında yaptığı gösterilerle Türkiye'nin dünyadaki gururu olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Özbekistan'da izleyicilere Anadolu Kültürü ve sanatına tarihi bir yolculuk yaptırdı.

Kurulduğu günden bugüne kadar 11 yılda 80 ülkede 20 milyon izleyiciye gösterilerini sunan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, geçtiğimiz Pazar günü Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te sahne aldı. Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Özbekistan'a davet edilen topluluk yaklaşık 5 bin kişiye, geçmişe ve sanata tarihi bir yolculuk yaptırdı.

Tarih ve kültürel yapısı yaklaşık 2200 yıla dayanan Özbekistan'da sahne alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Taşkent İstiklal Sarayı'nı dolduran binlerce sanatseverin tempolu alkışları ve tezahüratlarıyla gösterisini sundu. Gösteriyi büyük bir beğeni ile izleyen 5 bin sanatsever, topluluğu dakikalarca ayakta alkışlayarak ödüllendirdi.

Özbekistan'da daha önce böyle bir gösteriyi izleme şansı bulamadıkların belirten Türkiye'nin Özbekistan Büyükelçisi Sertaç Sönmezay, gösterinin başında çok duygulandığını belirtirken, "Gözlerim dolarak izledim. Eminim buradaki herkes benim kadar duygulandı. Ve aynı fikirdeler. Herkes böyle bir gösteri beklemiyordu. Çok beğendiler. Sahnede kendi kültürümüzü gördük. Bizi ve kültürümüzü dünyaya tanıttığı için Anadolu Ateşi'ne çok teşekkür ederiz. Bizleri dünyada en iyi şekilde temsil ediyorlar. Umarım bundan sonra sık sık Anadolu Ateşi buraya gelir. Özellikle Semerkant'ta da böyle bir organizasyon yapılmalı. Tarihle iç içe bir yer. Bizlerde tüm olanaklarımızı bu gösteriler için seferber ederiz. Ben kendi adıma ne yapılması gerekiyorsa üzerime düşeni yaparım. Anadolu Ateşi'ni Özbekistan'da tekrar tekrar görmek isteriz" diyerek düşüncülerini dile getirdi.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, tarihi ve kültürel dokusu yüksek olan Özbekistan'da büyük beğeni toplamanın onur verici olduğunu belirtirken, "Gösterdikleri ilgi gerçekten gurur verici. Bu gibi ülkelerde bu kadar coşkulu ve sevgi dolu beğeni toplamak herkese nasip olmaz. Binlerce kişiyi gösteri sonrasında ayakta alkış tutarken görmek, başarımızı onaylıyor. Buradaki kültür mozaiği bizim danslarımız ve konseptimizle aynı altyapıyı taşıyor. Bu nedenle Özbekistan'da bu kadar çok beğenilmiş olmak bu işi ne kadar doğru yaptığımızın kanıtı. İlerleyen zamanlarda daha sık gelip daha çok gösteri yapmayı hedefliyoruz. Tarihi ve kültürel dokusu yüksek bir ülkede Anadolu Ateşi'nin beğenilmesi, dakikalarca alkışlanması bizi buraya defalarca gelmeye mecbur kılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.