ATEŞBAZ-I VELİ MUTFAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

ATEŞBAZ-I VELİ MUTFAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ''Ateşbaz-ı Veli Mutfak kültürü Ödülleri'',Mis Group sponsorluğunda gerçekleşen özel gecede sahiplerini buldu.

.Türk Mutfak Küktürüne Katkı Sağlayan Kişi Ve Kuruluşlar Ödüllendirildi

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin açılış konuşmasında, adını, ateşle oynayan anlamına gelen ve Mevlana'nın ünlü aşçısı "Ateşbaz-ı Veli"den alan bu etkinliğin, öncelikle çağdaş Türk mutfağının ülkemizde ve yurt dışında tanıtımına ve gelişmesine katkıları bulunan kişi ve kuruluşlara dernek olarak şükranlarını sunmayı ve bu girişimleri özendirmeyi amaçladığını belirtti.

Adnan Şahin konuşmasında, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Anadolu'nun her köşesinde her gün bu duruşu gösteren binlerce insanın varlığına inanıyor. Bilmelisiniz ki Anadolu Halk Mutfağı Derneği sadece size ait olan değerlere saygı istiyor. Biz büyük bir aileyiz. Zengin bir aile...

Anadolu kültürünün ortak değerleriyle kenetlenmiş çok büyük bir aileyiz. Bir kez daha yapılan işe emeğe saygı duyarak ve mümkünse katkı koyarak, iyiye, güzele ve başarıya sahip çıkıp, geleceğimizi kurgulamalıyız" diyerek, her biri kendi konusunda çok yetkin bir seçici kurulla işbirliği yaptıklarını ve 7 kategoride ödül verilecek olmasına karşın, aday olan tüm isimlerin aslında bu ödülü hak ettiğini vurguladı.

Mis Group Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan ise konuşmasında, "bütün gücünü ve kazancını bu topraklardan alan grubumuz, yine bu toprakların yüz yıllardır süre gelen değerlerinin gelecek nesillere geliştirilerek aktarılmasında toplumsal ve sosyal sorumluluğu gereği bu girişime destek vermiştir.

Birçok alanda olduğu gibi yeme içme ve beslenme alışkanlıklarımızın giderek yabancılaştığını görüyoruz. Bu topraklarda asırlardır birbirini etkileyerek ve zenginleştirerek üretilen mutfak kültürümüzü yeni nesillere aktarmayı misyon edindik" diyerek, Mis Group ve Meyyali olarak böylesi önemli bir etkinlik içinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Geceye iş ve sanat dünyasının renkli simaları katıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Gneç,Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Günaydın,Sanatçı Ege, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, eski Türkiye güzlellerinden Banu Sağnak ve cemiyet hayatının çok sayıda renkli siması da geceye katıldı..

Tüm adaylara verilen plaket töreninden sonra, Türk mutfak dünyasına katkı verici, seçkin örnekler sunan işletmeler, mutfak endüstrisi şirketleri, sivil toplum kuruluşları, Türk mutfağının büyümesi ve güçlenmesi adına çaba sarf eden araştırmacı, akademisyen, yazarlar ve medya kuruluşlarının aday gösterildiği etkinlikte 7 kategoride ödül ve ayrıca "Tuğrul ŞAVKAY Emek ve Onur Ödülü" de verildi.

Dereceye girenlere verilen ödüller Çankırı Kırşehir Havzasından çıkarılan krsital külçe tuzdan imal edildi.

Organizasyonun Seçici Kurulu 18 önemli isimden oluştu..

Ahmet Barut (TÜROFED Başkanı), Başaran Ulusoy (TÜRSAB Başkanı), Cevat Turan(Mis Gurup Yönetim Kurulu Başkanı), Ceyda Erem(CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Faruk Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding), Fikret Ercan(Gazeteci), Halit Kakınç(Gazeteci / Yazar, Bilgi Üniversitesi), Hüseyin Ceylan (Executive Şef / Restoran), Kemal Kadakal(Türkiye Lokantacılar Federasyonu Bşk.), M. Adnan Şahin (Anadolu Halk Mutfağı Dernek Başkanı), Mehmet Soykan(Executive Şef / Otel), Mehmet Yaşin(Araştırmacı / Gazeteci / Yazar ), Murat Çelikkan (Gazeteci), Osman Gençer (Gazeteci),Osman Serim (Araştırmacı / Yazar / Türk Mutfağı Danışmanı),Timur Bayındır(TÜROB Başkanı), Tülin Ersöz (İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı), Uğur Atalay (TUSİD Başkanı)

Tüm adaylar Türk Mutfak Kültürü'ne katkılarıyla tanınıyor!!

Araştırma / İnceleme / Kitap dalında; Nedim Atilla, Nevin Halıcı ve Sevim Gökyıldız

İşletme Dalında ; Hüseyin Özer (Sofra), Vedat Başaran ( Feriye / Karakol), Musa Dağdeviren (Çiya)

Mutfak Endüstrisi Firması dalında; Tahsin Öztiryaki (Öztiryakiler), İsmet Güral (Güral Porselen) ve Faruk E. Emçioğlu (Paşabahçe)

Sivil Toplum Kuruluşudalında ; Ahmet Örs (Mutfak Dostları Derneği), Yalçın Manav (Tüm Aşçılar Federasyonu), Zeki Açıkgöz (Türkiye Aşçılar Federasyonu)

Yazılı ve Görsel Medya Ödülleri; Gökmen Sözen ( Food in Life Dergisi), Esra Öz (Kültür Aşı Programı), Emel Erden (Food & Travel Dergisi)

Gıda Üretim Şirketi ödüllerinin adayları; Nadir Güllü (Karaköy Güllüoğlu), Bülent Özfırat (Kayra Şarap) ve Mehmet Reis (Reis Bakliyat).

Mutfak Hizmet Sektörü adayları; Saadettin Cesur (BTA), Nilhan Aras

Haber ve Fotoğraflar; Kenan DEMİROK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.