Atilla Solaker...  SİNEMANIN SULTANI TÜRKAN ŞORAY İLE BİRLİKTE  KURDELEYİ KESİYOR!

Atilla Solaker... SİNEMANIN SULTANI TÜRKAN ŞORAY İLE BİRLİKTE KURDELEYİ KESİYOR!

Elleriyle Resim Çeken Ünlü Ressam Atilla Solaker, kişisel olarak dördüncü sergisini Nişantaşı Nişart Sanat galerisinde 26 Nisan akşamı bir kokteyle saat 18.00 de açacak...

Elleriyle Resim Çeken Ünlü Ressam Atilla Solaker, kişisel olarak dördüncü sergisini Nişantaşı Nişart Sanat galerisinde 26 Nisan akşamı bir kokteyle saat 18.00 de sinema dünyasının sultanı Türkan Şoray ile birlikte kurdeleye keserek açacak.

Medyada ressamlık, bu yan yana iki kelime ilginç olduğu kadar, ülkemizde sayıca az sanatçının üstesinden gelebildiği bir üretim biçimini de tanımlıyor. Radikal'deki portre çalışmalarından tanıdığımız ressam Atila Solaker'in medyadaki ünlü kişilikleri ve politikacıları kaleminde yeniden canlandırdığı yapıtları da günlük ve periyodik yayın organlarının haberlerine ilginç bir nefes katıyor.

Atila Solaker uzun yıllardır birçok yayın organında görülen '' ATOS '' imzalı portreleriyle resmin insancıl ve samimi dokusunu, dokunuşunu kâğıtlara elleriyle aktarıyor. Atila Solaker, medyadaki ressamlık görevini 1987 yılından bu yana sürdürüyor.

Kadının ve doğanın yüzü Medyadaki üretim sürecinden ayrı olarak, çalışmalarına kişisel üslubu doğrultusunda da devam eden Solaker'in Asmalımescit Sanat Galerisi'nde daha önce açtığı sergide sanatçının kendine has dünyasından izler taşıyor.

Sanatçı sergisinde, içinde çoğunlukla kadınlar ve çiçekler ile duygusal ve çekici kompozisyonların yer aldığı, manzaraları da içeren 35 yapıtını sanatseverlerin ilgisine sunuyor. Serginin ilginç bir özelliği de, tüm yapıtların 35 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmış olması.

Kadın bedenini, kimliği ezmeyen bir duyarlılıkla kağıda aktaran Solaker, füzen ve pastel kullanarak ürettiği Siyah-Beyaz yapıtlarında özellikle ışığın ve ifadenin izini sürmeye çalışıyor.

Medya ressamlığının yurtdışında saygı ve değer gördüğünün altını çizen sanatçı, '' Türkiye'de bu işi yapan bir ikinci kişi daha olmamasını '' hayret ve üzüntüyle karşılıyor. Yaptığı işin önemini"Bir sürü insan tarafından sevilmeyen bir adam bile, kalemin ve kâğıdın yardımıyla tüm psikolojisi ve insanlığıyla ortaya çıkıveriyor. Eserlerimle ellerimle de fotoğraf çekilebileceğini göstermeye çalışıyorum. Bir insanın elinin, yüzündeki anlamın bu yapıtlarda da hissedilmemesi imkânsız." sözleriyle anlatan Solaker, sayıca çoğalan fotoğrafın alışıldık bir medya aracına dönüşmesinden endişeli.

Ünlü ressam Atilla Solaker New York'ta ünlü Hollywood yıldızlarının portrelerinden oluşan bir sergi açtığını ve Ankara'daki sergisinin de beğenilmesi üzerine Antalya'da üçüncü kişisel sergisini açtığını belirten Solaker, Yeni yapıtlarında daha büyük boyutları tercih edeceğini söyleyen sanatçı, New York'taki sergisini açma nedenini, '' Bir şekilde oradaki insanlarla da sahip olduklarını paylaşmak '' niyetiyle açıklıyor.

Atilla Solaker, yapıtlarını izleyen sanatseverlerle kurduğu ilişkiden edindiği deneyimi ise,"İnsanların güzel resme açlığı var. Gazeteciliğimin dışında Resimlerimi ne kadar beğendiklerini görünce şaşırdım kaldım.İlk defa paylaşıyorum ve aldığım olumlu tepkilerden ötürü şiir yazanlar, resimlere bakıp ağlayanlara bile rastladım." diye özetliyor.

Basında '' ATOS '' imzasını kullanan ünlü ressam bu imza ile tanınıyor.Sanatçının diğer özelliği ise 32 yıl boyunca değişik dergilerde ve gazetelerde çalışmış olması.Ünlü ressamın resimleri son derece ince detaylar içeren fotogerçekçi desenlerinin çoğu,çıplak kadın bedenlerinden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.