Aysad... 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA !..

Aysad... 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA !..

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), 26. kuruluş yılını İstanbul Suada`da gerçekleştirdiği kokteyl ve akşam yemeği ile kutladı...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), 26. yılını 28 mayıs çarşamba akşamı İstanbul Suada'da gerçekleştirdiği resepsiyonla kutladı.

Gece, AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu'nun Soma şehitlerini anma konuşması ile başladı.

Erdoğdu; yaptığı açıklamada ayakkabı yan sanayicilerinin yeni bir vizyonla önümüzdeki çeyrek yüz yıla "merhaba" dediği belirtilerek, derneğin 26. yılını İstanbul Suada'da dernek üyelerinin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla kutlandığını duyurdu.

AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu, Türkiye'nin ayak haritası projesiyle, eğitim ataklarıyla ve ihracat odaklı pazar çalışmalarıyla, entegrasyonu sağlanan sektörünün, geleceğin pazarına damga vuracağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"AYSAD'ın en büyük misyonlarından biri bu ahengi olabildiğince yükseltmek ve 40 farklı sektör girdisi sağlayan, ama spesifik olarak ayakkabı sektöründe çalışan bir ayakkabı yan sanayici bilinirliği ve farkındalığı yaratmak. Sosyal birlikteliği kuvvetlendirmemiz gerekiyor.

Hepsinin farkındalığında olan bir yönetim kurulumuz var. İstediğimiz bugün bu işi çok daha kompakt bir seviyede tutmaktansa, daha geniş bir tabana yaymak ve mesela AYSAD'ın bir dergi altında hem sosyalleşmesini hem de bir araya gelerek daha da güçlenmesini sağlamak. Hayalimizdeki sektör, ülke içerisinde üretilecek tüm ayakkabıların tam manasıyla inovatif ürünlerle, Ar-Ge'si ülke içinde gerçekleştirilen ürünlerle dolmasıdır. Bunun ötesinde ayakkabı yan sanayinin münferit olarak küresel ayakkabı pazarında kendi yan sanayici kimliğiyle birçok ülkeye ihracat yapar noktada olmasını hedefliyoruz."

Erdoğdu, 10-15 sene sonra ortaya çıkabilecek problemleri, eğitim, teknik, bilim ve profesyonel yaklaşımlarla bugünden çözmek zorunda oldukları ve çalışmaların da bu doğrultuda yürüdüğünü kaydederek, "Dünyada Türkiye'nin hiç olmadığı diyabet, kayak botu gibi Kazancı yüksek ürün gamlarında etkin olması gerek. Üretim gücümüz bunu yapabilecek nitelikte.

2023 yılında ihracatta büyük hedefleri olan sektörün, sadece diyabet ayakkabıları ile ilgili dünyada var olan 400 milyon çiftlik pazara göz yumma şansı yok. Pazarın yüzde 10'unu alsak ekstradan 40 milyon çift anlamına gelir. Derneğimiz bugünkü problemleri çözerken, yarına ilişkin olası problemlere de önlem almak ve potansiyel pazarları da ülke içinde yaratma arayışındadır" değerlendirmesinde bulundu.

Zengin ikramları ve nostalji yaşatan müzik programıyla gece yarısına kadar neşeli ve son derece eğlencelidevam eden gece, nice 26. yıllara temennileri ve nice kutlamalarda görüşmek dileği ile son buldu.

AYSAD HAKKINDA BİLGİ:

Sektör, Ağustos 1988'de Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği'nin (AYSAD) kuruluşuyla bir organizasyon çatısı altında organize olmaya başlamıştır; bugün AYSAD'ın üye sayısı 202'dir.

Derneğin amacı, sektörün tanımlanan çerçevesinde faaliyet gösteren üyelerinin, sektörel gelişmelere süratle intibak etmeyi sağlayacak programları önermek ve uygulamaktır.

AYSAD; üyeler arasında her türlü sosyal, kültürel ve mesleki ilişkileri kurmakta, üyelerin her türlü mesleki sorunlarını çözmeye yardımcı olmakta, yurt dışından gelen heyetlere rehberlik etmekte, dernek üyelerinin ürünlerini tanıtmakta, yurt içinde ve dışında fuar ve sergileri organize etmekte, Dernek üyelerinin mesleki çalışmaları ile ilgili ürün iyileştirme için bilgi alışverişinde bulunmakta, İthalat, ihracat ve yatırımları teşvik edici önerilerde bulunmak, önderlik etmekte,

Üyelerin işkolu faaliyetlerinin gelişmesine önderlik etmekte, firmalar arasında diyalog sağlamakta, Üyelerin mesleki sorunlarında resmi, yarı resmi ve özel kuruluşlara karşı temsilcilik yapmakta, Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, üyelerini her türlü gelişmelerden haberdar etmekte, Yurt içinde ve Yurt dışında eğitim gören yerli veya yabancı öğrencilere burs vermekte, Pazar araştırmaları yapmakta, yurt içinde ve yurt dışında aynı amaçlı derneklerle temas kurup bilgi alışverişinde bulunmakta, çeşitli toplantılar, konferanslar, gösteriler, geziler, bilimsel çalışmalar, sergiler düzenlemekte, yayımda bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.