AYSEL GÜREL'İ ANMA GECESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

AYSEL GÜREL'İ ANMA GECESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantılarında, geçtiğimiz gün Türkiye'nin en önemli söz yazarlarından Aysel Gürel anıldı.

Akatlar Kültür Merkezi'nde Aysel Gürel için hazırlanan geceye birçok ünlü isim katılarak, Aysel Gürel'in kızları Mehtap ve Müjde Ar'ı yalnız bırakmadı.

Önceki yıl 17 Şubat'ta kaybettiğimiz Aysel Gürel için Faruk Şüyün'ün hazırladığı etkinlikte farklı sanat dallarından dostları ve sevenleri bir araya geldi ve Aysel Gürel'e dair anılarını anlattı. Duygusal anların yaşandığı geceye katılanlar arasında Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, yazar prof. Hasan Bülent Kahraman, Ercan Karakaş, Behzat Uygur, Doğa Rutkay, Halil Ergün, Emel Sayın, Harun Kolçak, Müjdat Gezen, Metin ve eşi Fulya Şentürk, Nazan Şoray, Nilgün Belgün, Perihan Savaş ve oğlu, Sezen Aksu, Şahnaz Çakıralp, Suzan Kardeş de vardı.

Geceye katılanların ortak söylemi, Aysel Gürel'in öldüğüne bir türlü inanamadıkları yönündeydi. Aysel Gürel'in herkes için bir anne ve dost olduğunu söyleyen her kuşaktan dostu, Aysel Gürel'le olan ilginç ve duygusal anılarını anlatarak, ünlü sanatçının mirasını yaşattı. İşte birçok isimden ilginç Aysel Gürel hikayeleri:

Sezen Aksu: Hala Aysel'i anmaya geldiğime inanamıyorum.

Metin Şentürk: "Aysel Gürel'i hepimiz çok seviyoruz. Yolculuğunun ikinci yıl dönümü. Onun anısını yaşatmak görevimizdir ve yerine getireceğiz.

Behzat Uygur: "Bazı insanların öldüğüne inanamıyorsunuz. Aysel de onlardan birisi. Anma deyince garipsiyorum. Benim ilkokula kaydımı yaptıran insandı Aysel. Komik bir kadındı. Zaman zaman aynı evi paylaşırdık. Yokluğun olduğu ama çok keyifli olan yıllarda ben, Mehtap ve Müjde bir aradaydık. Aysel iki kızının üstüne çok titrerdi. Yağmurlu bir havada bit pazarında dolaşırken, yerde gazete gördü çamurların içinde, onu aldı, temizledi ve cebine koydu.

Perihan Savaş: Aysel çok renkli bir insan, iyi bir sanatçıydı. Anlatırken gözlerim doluyor. Hepimiz küçücüktük. Hepimize annelik yaptı. Benim çocuklarımı bile torunum diye çağırırdı.

Halil Ergün: Bu gece Aysel'le birlikte olacağız. Bizim için hiç ölmeyen Aysel'le. Bana 'Seni Seviyorum' lafını en güzel söyleyen kadını anacağım bu akşam. İz bırakmayı başardı. Aysel demek Asi demek.

Müjdat Gezen: En eski dostumdu. Aynı mahallede yaşıyorduk. Çocuğumun doğmasına neden olan insandı. Çünkü eşim bir, iki defa çocuk aldırdı. Üçüncüye hamileydi, onu da aldırmaya giderken Aysel'e rastladı: "Şimdi burada bebek katilleri olarak bağırırım. Benim iki kızım var, sen doğur ben bakarım" dedi ve çocuğumuz doğdu.

Mehtap Ar: "Annem için gece yaptık ama annem yok. Bir yerlerden görmüştür diye umuyorum. Sezen Aksu çok ağladı, ben de ona sarılıp ağladım. Kuliste herkes çok ağladı. Özlüyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.