Aytunç Bentürk .. ŞAMPİYON ANTALYA'YI `SALsa'LAYACAK

Aytunç Bentürk .. ŞAMPİYON ANTALYA'YI `SALsa'LAYACAK

Dans eğitimi konusunda Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen, prestijli kuruluşlarından "LatinTR Danse Academy"nin uzman eğitmen kadrosuna bir `şampiyon' katıldı.

2004 Dünya Kupası ve Avrupa Salsa ve 2005 Mayan International Dünya Salsa Şampiyonu, Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) Kurucu Üyesi, otoritelere göre, yeryüzünde yaşayan en iyi 100 dansçı arasında gösterilen Aytunç Bentürk, LatinTR Dance Academy'de, her seviyede, 7'den 70'e dileyen herkese salsa dersleri vermeye başlıyor.

Antalya'nın yanısıra tüm Türkiye çapında dansın gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunmayı, misyon edindiklerini belirten LatinTR yöneticileri, "Benimle Dans Eder Misin?", "Benim Annem Dans Edemez" ve "Bak Şu Dans Edene" gibi televizyonların reyting rekorları kıran yarışmalarının koreografı olarak da, kamuoyunun yakından tanıdığı Aytunç Bentürk gibi bir 'şampiyon'la çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Latin TR'nin yetkilileri, konuyla ilgili bilgi verirken, misyonlarını daha farklı ve daha prestijli bir boyuta taşıyacağına inandıkları Aytunç Bentürk'ün, her hafta cuma günleri başlangıç, orta ve ileri olmak üzere üç ayrı seviyede salsa dersleri vermekle kalmayıp, derslerden sonra düzenlenecek partide de, öğrencileri, dansseverleri ile dans edeceğini vurguladı.

Bugüne kadar 4 binin üzerinde dansçı yetiştiren LatinTR kadrosunun 'şampiyon' ferdi Bentürk ise, Türkiye'nin en modern ve en profesyonel dans akademilerinden birisiyle çalışmaktan mutluluk duyduğunu, artık, Antalya'da yaşayanların ve Akdeniz'in incisi bu güzel kente tatile gelenlerin, dans açısından da şanslı olduklarını kaydetti.

LatinTR Dance Academy

Avrupa'nın en büyük 5 festivali arasına giren, "Türkiye Uluslararası Salsa Festivali"ni de organize eden ve Türkiye Dans Federasyonu eski başkanı Tolga Han'ın, "Türkiye'nin en modern dans okulu" olarak nitelendirdiği LatinTR'de, aralarında dansın yanısıra aralarında Pilates, Yoga, Aikido, Tai-Chi ve Jimnastik gibi değişik dallarında bulunduğu şu 32 dalda eğitim veriliyor:

"Bachata, Merengue, Rueda, Samba, Zumba, Chacha, Rhumba, Pasodoble, Jive, Vals, Tango, Foxtrot, Quickstep, HipHop, Break, Popping, Locking, House, Funk, Disco, Jazz Dans, Modern Dans, Oryantal, Evlilik Dansları, Halk Oyunları - Pilates, Yoga, Aikido, Tai-Chi, Step, Stretching ve Jimnastik..."

LatinTR Dance Academy bugüne kadar 4 binden fazla öğrenci yetiştirmiş durumda? Akademide, Türk insanına dansı sevdirmek amacıyla düzenli olarak ücretsiz Latin Dansları dersleri de veriliyor.

Aytunç BENTÜRK Kimdir?

1972 İstanbul doğumlu olan Aytunç BENTÜRK, lise eğitimini Fatih Vatan ve Kazım İşmen Liseleri'nde bitirdi.

Çeşitli dans yarışmalarında dereceler aldıktan sonra Tolga Han dans grubuna girerek, TRT'de TV çekimlerine katıldı. Böylece profesyonel dans hayatına başlayan Bentürk, 90'lı yıllarda Komedi Dans Üçlüsü'nün kuruluşuna katılarak meslek yaşamını bir adım ileri taşıdı. Daha sonra Erberk Ajans'ta dansçı-manken olarak çalışmaya başladı.

'BİRKAÇ İYİ ADAM'DAN BİRİ

1992 -1993 yıllarında vatani görevini yapan Bentürk, askerlik dönüşü birçok klipte yer aldı. Yonca Evcimik'in dans grubunda çalışmaya başladı. ANS Production tarafından hazırlanan "Ah Kızlar Vah Erkekler" programında animatör olarak çalışırken, valelerden birinin gelmemesi üzerine onun yerini alarak, tekrar kamera karşısına çıktı. 1995 yılında arkadaşlarıyla birlikte Birkaç İyi Adam grubunu kurdu.

Bu arada, şu anda FFDC olarak bilinen FFC'de dans dersleri veriyordu. 1999'da FFC'Yi satın alarak bugüne taşınmasını sağladı. 2000 yılında salsa dansına yoğun zaman ayırarak salsa kralı Carlos Paz'ın "workshop"larına katıldı.

2001 senesinde SSDD'nin düzenlemiş olduğu dans yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu. Birçok yarışmada dereceler alan ve çalıştırdığı grupları dereceye sokan Aytunç Bentürk, 2003 yılında IDO'nun İsviçre'de düzenlediği Avrupa Salsa Şampiyonası'nda dördüncülük; 2004 İngiltere Özel Dünya Profesyonel Tropicana Salsa Şampiyonası'nda üçüncülük ve Almanya'da düzenlenen 2004 Avrupa Salsa Şampiyonası'nda birincilik, 2004 İsviçre Dünya Salsa Kupası Şampiyonası'nda birincilik kazandı? Ve son olarak, 2005 Mayan Dünya Salsa Şampiyonası'nın uluslararası kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu.

Birçok dans otoritesine göre, dünyanın yaşayan en iyi 100 dansçısı arasında kabul ediliyor.

2004 senesinde kendi adını taşıyan Aytunç Bentürk Dance Academy'i kurdu ve hala ABDA (Aytunç Bentürk Dance Academy) bünyesinde bulunan "A Few Good Men" ve "Salsa Turka" gruplarında dans etmeyi sürdürmektedir.

Bentürk, 2007 -2009 tarihleri arasında Türkiye Dans Sporları Federasyonu kurucu üyesi, yönetim kurulu üyeliği, salsa ve sosyal latin dansları as başkanlığı yapmıstır?

Aytunç Bentürk'ün büyük bir ustalıkla sergilediği danslar: Chacha, Rumba, Samba, Jive, Pasadoble, Vals, Tango, Mambo, Salsa, Merengue, Bachata, Modern, Disco, Pop, Breakdance, Electricbouge, HipHop, Twist, Charliston, Rock'n roll, Regie, Soul, Oryantal vs...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.