BELEK, SALSA'NIN DEVLERİNİ AĞIRLADI!

BELEK, SALSA'NIN DEVLERİNİ AĞIRLADI!

Elliye yakın ülkeden salsa tutkunlarının katıldığı festivalde; Dünya Engelliler Haftası'nın hemen ardından gerçekleşmesi nedeniyle, özel davetli bir engelli grubu da festival coşkusunu yaşadı

Grammy adayı dünyaca ünlü canlı müzik grubu "The New Swıng SextetHE" ve dünya salsa şampiyonları "Luis Vazquez" ve "Melissa Fernandez"; Avrupa'nın en büyük organizasyonları arasına girmeye aday gösterilen "II. Türkiye Uluslararası Salsa Festivali"nde sahne aldı.

Elliye yakın ülkeden salsa tutkunlarının katıldığı festivalde; Dünya Engelliler Haftası'nın hemen ardından gerçekleşmesi nedeniyle, özel davetli bir engelli grubu da festival coşkusunu yaşadı?

Salsa dansının ve müziğinin ülkemizde yaygınlaşmasına katkı yapmayı ve her yıl, bu dansın ve müziğin dünya çapında ünlü ustalarını, gösteri amaçlı ülkemize getirmeyi hedefleyen "Türkiye Uluslararası Salsa Festivali"nin ikincisi, Antalya-Belek'te, elliye yakın ülkeden salsa tutkunlarının katılımıyla gerçekleşti.

"LatinTR Dans Akademisi" tarafından, festivalin geleneksel mekânı olan Türkiye'nin en prestijli golf kulübü "TAT Golf Belek International Golf Club"da düzenlenen "II. Turkish International Salsa Festival" etkinliğinde; GRAMMY adayı dünyaca ünlü canlı müzik grubu "THE NEW SWING SEXTET", aralarında dünya salsa şampiyonları "Luis Vazquez" ve "Melissa Fernandez"in de yer aldığı 70'dan fazla dans sanatçısı ve dünya çapında ünlü 7 DJ sahne aldı. Avrupa'nın en büyük organizasyonları arasına girmeye aday gösterilen festivale, "Garanti Bankası", "Tuborg", "TAT Group" ve "LatinTR Dance Academy" sponsor olurken; "Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB)" ve "Kadriye Belediyesi" kurumsal destek verdi.

Engellileri Hatırlamak; Hatırlatmak?

Festival'in, Dünya Engelliler Haftası'nın hemen ardından gerçekleşmesi nedeniyle, LatinTR Dans Akademisi yöneticileri, bu haftayı hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçladıklarını belirterek; özel davetli bir engelli grubunun da festival coşkusunu kendileriyle paylaştığını vurguladılar.

LatinTR Dans Akademisi yöneticileri, festival boyunca katılımcıların ve salsa tutkunlarının, dünyanın en ünlü otellerinde tatil yapma, dünyanın en iyi salsa dansçılarını izleme ve dünyanın en ünlü DJ'lerinin müzikleri eşliğinde sabahlara kadar non-stop eğlenme şansı bulduklarını belirterek; belki de hepsinden önemlisi, dünyanın en iyi dans ustalarıyla, pratik yapma fırsatı yakaladıklarının özellikle altını çizdiler.

Festivale, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Çin, Japonya ve Rusya'nın yanı sıra; "İsviçre, Kazakistan, Romanya, Hindistan, Estonya, Hollanda, Kuveyt, Avusturya, Norveç, Ukrayna, Azerbaycan, Arabistan, Slovenya, Belçika, İsrail, Finlandiya, Ürdün, Mısır, Lüksemburg, Vietnam, Pakistan, Kıbrıs, Yunanistan, Macaristan, Meksika, Küba, Arnavutluk, Cezayir, Arjantin, Avustralya, Bulgaristan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Katar, Lübnan ve Güney Kore" den yoğun katılımın gerçekleştiği ifade edildi.

9200 m2'lik toplam alanda düzenlenen festival kapsamında, 70'den fazla dans pratiği; 50'den fazla dans gösterisi; 8 adet özel temalı dev parti ve diğer partiler; Salsa Mavi Yolculuk; Antalya şehir turları; ücretsiz golf dersleri, plaj voleybolu ve sutopu turnuvaları, gündüz havuz partileri, rafting, dağ bisikleti, dağcılık, trekking gezileri, yunus gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

FESTİVALE KATILAN SALSA DUAYENLERİ

Adrian & Anita / Spain

African Jet / Italy

Alex & Anna / Israel

Alexistyle / Norway

Anne & Anichi / Germany

Artur Bachaturo & Magda / Poland

Aytunç Bentürk / Turkey

Diferencia / Netherlands

Donantes de Rumba / Czech Republic

Dvir & Dori / Israel

Fadi / UK

James & Alex / Dubai

Java Panzo / Canada

Jazzy & Barbara / Norway

Johnny Vazquez / Spain

Juan Matos & Amneris Martinez / Italy

Kaytee & Vanessa / India

Knzo Mendy / France

LatinTR / Turkey

Leon Rose Project / UK

Luis Vazquez & Melissa Fernandez / Italy

Madan Kumar / India

Magna Gopal / Canada

Mambo Clasico / Dubai

Moni & Milena / Bulgaria

Neeraj & Gosia / Switzerland

Roy & Vanessa / Lebanon

Salsa India / India

Salsa Extreme / Italy

Super Mario / UK

Susanna Montero / UK

Santosh & Suman / India

Taiti & Crystel / Netherlands

Talal Benlahsen / Belgium

U-Tribe / France

Vineet & Sahiba / India

D's Dance Team / Cyprus

FESTİVALE KATILAN ÜNLÜ DJ'LER

DJ Fadi.K / UK

DJ Henry / USA

DJ Lubi / UK

DJ Mauri / Netherlands

DJ Maurizio / Italy

DJ Sezar / Norway

DJ Willy / Netherlands

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.