Bergen... ÖLÜMÜNÜN 31. YILDÖNÜMÜ!
Bugün Türk müzik tarihinin kült olmuş efsane isimlerinden arabesk kraliçesi Bergin'in 31. ölüm yıl dönümü. Bergen'in hayatı birçok kişi tarafından merak ediliyor.
Hayatını adadığı, ölümüne sebep olan kocası Halis Serbest, 7 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.
Halis Serbest 2018 yılında Adana'da dört çocuğa cinsel istismardan tutuklandı. İşte, 'Acıların Kadını' olarak bilinen Bergen'in hayat hikayesi.
'Acıların Kadını' olarak tanınan Bergen, uğruna hayatını adadığı Halis Serbest, tarafından öldürdü. İşte Bergen'in hayatıyla ilgili merak ettiğiniz her şey.
Asıl adı Belgin Sarılmışer olan, bilinen adıyla Bergen Türk arabesk- fantezi şarkıcısı. 14 Ağustos 1989 tarihinde Adana'nın Pozantı ilçesinde hayatını kaybetti.
Bergen 7 yaşındayken, anne ve babasının boşanması neticesinde annesi Sebahat Çakır’la 1966 yılında Ankara‘ya taşındılar.
Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu’nu bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümüne girdi ama maddi sıkıntılar nedeniyle ayrılıp yaşını büyülterek bir süre 1976 yılında PTT‘de memur olarak çalıştı.
Bu dönemde yaşadığı bir aşk hadisesi yüzünden PTT’deki işini de bırakmak zorunda kaldı.
1977 yılında dayısının oğlu Göksel Sarılmışer ile Mersin’de evlendi, 4 yıl evli kaldı. 1981 yılında boşandı. Erkek çocuğu oldu boşandığında çocuğunu kocası alıp birlikte Hollanda‘ya gitti.
Bergen Halis Serbest evliliği
Ankara’dan sonra iş için 1981 yılında Adana’ya giden Bergen, burada Halis Serbes‘le tanıştı ve bir yıl sonra da 1982 yılında evlendi.
Aslında mafyalaşmış müzik piyasasının Bergen’i elinde tutmak adına Halil Serbest isimli bu şahsı kullanarak düzmece bir karı-koca senaryosu uyduruldu, resmiyette hiç evlenmedi.
Bergen'in yüzüne kezzap atılması olayı
1982 yılında Atlas Plak’tan ilk longplayı olan “Şikâyetim Var”ı çıkardı. Kocasından şiddet görmeye dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.
Ekim 1982’de İzmir‘de çalışırken sahnede kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı.
31 Ekim 1982’de İzmir Alsancak’daki New York Gece Kulübünde çalıştığı sırada kocası tarafından yüzüne attırılan bir kova dolusu kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti.
Vücudun büyük bir kısmı da yandı. Daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı.
Sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı.
Halil Serbest iki aylık firardan sonra yakalanıp tutuklanarak İzmir Buca kapalı Cezaevine konuldu.
Bergen, tedavi sonrası Kibariye‘yi meşhur eden “Kim bilir?” şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip Özşeker’in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon’da 1985 yılına kadar sahneye çıktı.
1985 yılında plak yapımcısı Yaşar Kekeva‘nın daveti ile İstanbul‘a giderek “İnsan Severse” adlı longplay’i çıkardı. Daha sonra 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı “Acıların Kadını” ile şöhrete kavuştu.
Albümün çok beğenilmesiyle plak şirketi tarafından Nisan 1987’de “1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı” unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset‘le ödüllendirildi.
Albümleri yayınlanırken bir taraftan da konser ve sahne çalışmalarını sürdüren Bergen sahneye çıkarken yanmış gözünün üstüne saçının bir perçemini atarak acılarını olmasa bile yüzünü kamufle ediyordu.
1987 yılında Ülkü Erakalın‘ın senaryosu ve yönetmenliğiyle “Acıların Kadını” filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ve Meral Niron‘la başrolde oynadı.
Şarkılarıyla halk tarafından çok beğenilen Bergen, 1987 yılında konser için gittiği Adana’da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu
. Bir dönem sahneye de çıkmayı bıraktı. Nisan 1989’da kocasından da resmen boşandı.
Bergen nasıl öldürüldü?
Haziran 1989’da sahnelere tekrar çıkmaya başladı. Bu arada “Yıllar Affetmez” adlı albümünü yaptı.
Albümün tanıtım turnelerinde Adana Pozantı’dayken 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak 30 yaşında öldürüldü. Memleketi Mersin‘e gömüldü.
Takip etti
Anadolu turnesi kapsamında Samsun‘dan Kayseri‘ye geçen Bergen, buradaki çalışmasını tamamlayarak Mersin‘e gitmek için yola çıkar.
Boşandığı eşinin kendilerini takip ettiğini fark eden sanatçı ve annesi emniyeti arayarak durumu bildirir, tedbir alınacağını öğrenince yollarına devam ederler.
Tarsus–Pozantı E-5 karayolunun Çamalan Yaylası mevkiindeki Gülek Kasabası’nda bulunan Aspava Lokantası’nda gece 04:00 sularında Halis Serbest, Bergen ve annesinin karşısına çıkar.
Halis Serbest ile tartışan Bergen, arabaya binmek üzere hareket ettiğinde Halis Serbest’in silahından çıkan altı kurşunun hedefi olur ve aracın şoför koltuğuna kanlar içinde yığılır.
Almanya'ya kaçtı
Bergen’in annesi Sabahat Çakar’ı da 3 kurşunla yaralayan Halis Serbest kaçar. Olay yerinde hayatını kaybeden Bergen’in naaşı Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırılır.
Anne Sebahat Çakır’sa yoğun bakımda tedaviye alınır. Olaydan bir gün sonra Mersin’deki Akbelen mezarlığında toprağa verilir.
Bergen’in katili Halis Serbest, Almanya‘da yakalanır. Türk makamları Serbest’in iadesi için çalışma başlatılarak Ağustos 1991 tarihinde Türkiye’ye getirilir.
12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay hüküm giymesine rağmen zaman aşımı, Almanya’da mahkûmiyet süresi gibi “hafifletici sebeplerle” 7 aylık bir mahkûmiyetle serbest bırakılır.
Mahkeme çıkışında karara isyan eden anne Sebahat Çakır’ın ”Kızımın mezarda kemikleri sızlayacak, beni de tehdit ediyorlar” şeklindeki demeçleri basında yer alır.
Bergen hayatı filme konu oldu
1994 yılında fotoğrafçı Bennu Gerede‘nin annesi yönetmen Canan Gerede‘nin yönettiği “Aşk Ölümden Soğuktur” isimli bir filmde Bergen‘in hayatı anlatıldı. Tuncel Kurtiz‘in de rol aldığı filmde Kadir İnanır “Ali” ismiyle Halis Serbest’i, Bennu Gerede ise “Belgin” adıyla Bergen’i canlandırdı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.