Bir Beyoğlu klasiği daha tarih oldu... İNCİ PASTANESİ ARTIK YOK!

Bir Beyoğlu klasiği daha tarih oldu... İNCİ PASTANESİ ARTIK YOK!

1944 yılında Lucas Zigoridis tarafından kurulan ve Beyoğlu'nun tarihi yapılarından Cercle d'orient Binası içerisinde yer alan İnci Pastanesi polis zoruyla tahliye edildi.

İstiklal Caddesi'nde bulunduğu bina hakkında yıkım kararı çıkması üzerine, tarihi İnci Pastanesi'nin dünyaca ünlü profiterolleri son kez servis edilirken, tebligatın kendilerine ulaşmadığını söyleyen esnaf ile yetkililer arasında arbede çıktı.

Pastane çalışanları ile polis nezaretindeki görevliler arasında çıkan arbedeye müdahale eden polis, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. İş yerindeki masa ve sandalyeler araçlara yüklenirken, pastanenin adı ile özdeşleşen profiteroller de halka dağıtıldı

Binanın restorasyon projesine takılan İnci Pastanesi'nin tahliyesi Yargıtay tarafından da onayladı. İnci Pastanesi'nin de hizmet verdiği tarihi Cercle d'orient (Serkildoryan) Binası'nda bulunan işyerlerinin tahliyesine başlanması, yerel mahkeme kararının Yargıtay'da kesinleşmesi sonrası oldu.

TAHLİYE KARARI YERİNDE

Serkildoryan kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.'nin 2010'da açtığı tahliye davasında, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "Tahliye kararının yerinde olduğuna" karar verdi. Yargıtay'ın gerekçeli kararında konuyla ilgili 27 Nisan 2011'de çıkan üçlü bilirkişi raporunda üçe iki tahliye yönünde karar çıktığı belirtilerek "tahliyeye gerek olmadan da tadilat yapılabileceği" yönündeki "karşı görüş"e "itibar edilmediği", bu nedenle de tahliye talebinin "yerinde olduğu" ifade ediliyor.

68 YIL ÖNCE AÇILDI

İnci Pastanesi, 1944 yılında Luka Zigoris tarafından bugünkü yerinde, yani Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 124 numaralı tarihi binada kapılarını açtı. Profiterolü ile ünlü pastanenin bugünkü işletmecisi Musa Ateş , pastaneye ilk adımını 12 yaşında attı. İnci Pastanesi ile ilgili sonun başlangıcı ise 6 Haziran 2010'da kira sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesi sonrası yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.