"Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut"... TÜRKİYE'NİN DÖRT KÖŞESİNDE OYNANIYOR!

"Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut"... TÜRKİYE'NİN DÖRT KÖŞESİNDE OYNANIYOR!

Nasuh Mahruki, Nedim Saban ve Liberty Sigorta, "Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut" adlı çocuk oyununda çözüm ortağı olarak bir araya geldiler

Bu sezon onsekizinci yılını kutlayan Tiyatrokare, oldukça hareketli bir sezon geçiriyor.?

Nedim Saban'ın, 1982 yılında kurduğu ve bu yıl Tiyatrokare bünyesinde yeniden harekete geçirdiği Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye başlayan "BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ AKUT" adlı müzikli çocuk oyunu,

8 Mayıs cumartesi, saat 11.00'de İzmir ? Atatürk Kültür Merkezi'nde

9 Mayıs Pazar, saat 13.30'da Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak?

Nasuh Mahruki, Nedim Saban ve Liberty Sigorta, "Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut" adlı çocuk oyununda çözüm ortağı olarak bir araya geldiler? Amaçları, yarının büyükleri olan çocukları deprem ve genel anlamda doğal afetler konusunda bilinçlendirmek, sorumluluk almalarını sağlamak, güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için bilgilendirmek?

Tiyatrokare, Liberty Sigorta'nın desteğiyle, bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. İstanbul dışında ilk kez 23 Nisan'da Bursa'lı çocuklarla buluşan oyun, İzmir'li ve Samsun'lu çocuklarımızla buluşmayı hedefliyor. Çocuklarımızı, ülkemizin deprem gerçeğine karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan oyunda, çocukların sevdiği karakterlerin gözünden, müzik eşliğinde deprem anı, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler teatral bir dille anlatılıyor. Oyunun gelirinin bir bölümü AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin yeni çalışmalarına bağışlanıyor.

Oyunu aynı zamanda AKUT gönüllüsü olan Harun Öngören yazdı, yönetti.

Müziklerine Arda Aydoğan, koreografisine Yeşim Alıç imza attı. Oyunda rol alacak sanatçılar Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen konservatuar mezunları arasından yapılan seçmelerle belirlendi.

Marmara depreminin onuncu yılı nedeniyle 17 Ağustos'tan bu yana, Liberty Sigorta'nın katkılarıyla, Türkiye'nin dört bir yanında sunulan oyunla ilgili geniş bili www.tiyatrokare.com.tr ve www.libertysigorta.com.tr adreslerinde bulunabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.