BU MÜZAYEDEDE YOK YOK !..

BU MÜZAYEDEDE YOK YOK !..

Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi, Osmanlı şaheserleri ve klasik, çağdaş resim tablolarından oluşan müzayedesini 23 Ekim 2010'da gerçekleştiriyor.

Değerli eserler müzayede öncesi 11 Ekim 2010 Pazartesiden itibaren Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi'nde sergilenmektedir.

Müzayede'de Adnan Menderes'in arkasında Adnan Menderes yazılı şahsi kol saati, Reşit Paşa Koleksiyonu'ndan, 19.yy başında Sultan Abdülmecid Han için özel yapılmış piano harmonium, Sultan 2. Mahmut'un kendi elleriyle yaptığı benzerlerinden birini Bursa Ulu Camii hünkar mahfiline, diğerini Kutsal Emanetlerin giriş kapısı üzerine astırdığı hat levha, bugüne kadar dünyada ilk defa çıkan Ahmet Karahisari'nin talebesi Hasan Çelebi'ye ait kıta levha, hattat Hasan Rıza Efendi'nin mükemmel bir Hilye- i Şerif'i, sadece müzelerde görülebilecek. 17.yy mavi beyaz çanakkale tabaklar, dünyadaki tek 18.yy İmari çin leğen ibrik, özel bir Şükriye Dikmen koleksiyonu, Osman Hamdi'nin bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış yağlı boya Tevfik Bey portresi, Sami Yetik'in "Kasımpatılar" konulu büyük boy başyapıtı, Mihriban Sözer Keredin'in minyatür ve hat koleksiyonu gibi şaheserler yer alacak.

Danışma Kurulu'nda Agop Egoyan, Avni Baturer, Bayram Karşit, Prof. Dr. Erdinç Bakla, Güner Liman, Garo Kurkman, Doç. Dr. Hüseyin Gündüz gibi isimleri yer alıyor.

Tarih: 23 Ekim Cumartesi günü

Saat:14:30

Yer: Conrad Otel Balo Salonu

İletişim: Ufuk Akbulut 0530 692 79 03

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.