"Cadı Kazanı..."ARTHUR MİLLER'IN DÖNEMSİZ OYUNU, "TİYATRO TATAVLA" DA!..

"Cadı Kazanı..."ARTHUR MİLLER'IN DÖNEMSİZ OYUNU, "TİYATRO TATAVLA" DA!..

Arthur Miller’ın dönemsiz ve zamansız oyunu ‘‘Cadı Kazanı’’ Tatavla Tiyatro’nun prodüksiyonuyla ikinci sezonunda da ayakta alkışlanıyor. Sezonun son oyunu 30 Nisan Cumartesi 20:30.da tiyatro severlerle buluşacak.

’Yalana bile bile gerçek’’ diyenlerin ülkesinde yaşamak ne denli zor olsa da; ‘‘Cadı Avı’’ kısvesi altında söylenen sözlerin susturulması  ne denli kolay olsa da; hak bir gün yerini bulacaktır.

İşte sırf bu yüzden, şimdi ‘’Cadı Kazanı’’ zamanı; gerçeği bir kez daha sahnede izleyebilmek için...

Bundan 45 sene önce Cüneyt Gökçer rejiisiyle izlenilen ‘’Cadı Kazanı’’, geçtiğimiz sezon Tatavla Tiyatro ile bir kez daha canlandı. Eraslan Sağlam’ın rejisiyle seyirci karşısına çıkan oyun sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gördü ve kaplı gişe oynadı.

Tatavla Tiyatro, kendi sahnesi Tatavla Sahnede bu sezon da  ‘’Cadı Kazanı’’nı bir kez daha buluşturmaya devam ediyor. Ülke gündeminin tam da ihtiyacı olduğu şu günlerde izlenilesi bir seyirle…

Arthur Miller’ın, 1950’lerde kendisini de etkilemiş olan McCarthy’e karşı bir gönderme olarak yazdığı “Cadı Kazanı”; adalet sistemini eleştirirken insan ruhunun karanlık yüzünü, ihtiraslarını ve iftiranın korkunç boyutunu ele alıyor.

Geçtiğimiz yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Arthur Miller’in ünlü oyunu; McCarthy Amerikası’ndaki komünist avını, 1692’de cadılıkla suçlanan bir grup insanın mahkeme kararıyla idam edildiği, zulmün ve şiddetin doruğa çıktığı bir dönem üzerinden anlatıyor.

Miller, insanlık tarihinin gördüğü bu en korkunç ve unutulmaz olayı sahneye taşıyarak 1950’lerin ABD’sinde, çok sayıda sanatçı ve entelektüelin yaşamlarını karartan McCarthy’e dönemine kalıcı ve çarpıcı bir eleştiri yöneltiyor.

REJİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Konusunun dışında rejisiyle de dikkat çeken oyunda Aysan Sümercan ve Eraslan Sağlam gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Murat Yılmaz, Hürol Balakoğlu, Şebnem Usanmaz, Ekremcan Arslandağ, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Başak Kalkan ve Eka Gelashvili eşlik ediyor.

30 Nisan 2016, Cumartesi akşamı saat 20:30’da Tatavla Sahne’de sahnelenecek oyunun biletleri, gişenin yanı sıra Biletix’ten de temin edilebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.