DEVLET TİYATROLARI SANATÇILARI DERNEĞİ ONUNCU YILINI KUTLUYOR!

DEVLET TİYATROLARI SANATÇILARI DERNEĞİ ONUNCU YILINI KUTLUYOR!

20 Mart 2000 tarihinde kurulan DETİS'in onuncu yıl kutlama törenlerinin ilki, 22 Mart 2010 Pazartesi günü Ankara Küçük Tiyatro'da gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatroları'nın faaliyet gösterdiği illerde de üyeleri bulunan DETİS, Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda İstanbul ve İzmir'de düzenlenecek toplantılarla, onuncu yılı etkinliklerini sürdürmeyi planlamaktadır.

"Devlet Tiyatroları'na (dolayısıyla da Türk tiyatrosuna) yıllarını vermiş, pek çok oyunda görev yaptıktan sonra emekli olmuş sanatçıları bir araya getirmek, onlara şükranlarını sunabilmek. Onuncu yılı; tiyatromuzun ustalarına ithaf etmek."

Çünkü DETİS bilmektedir ki: Sanatçının, yani yaratıcı "zihinlerin" ve "bedenlerin" emekli olması, köşesine çekilmesi, tebessümle karşılanacak bir durumdur. Öte yanda ise Devlet Tiyatroları sanatçılarının bağlı olduğu sosyal güvenlik yasaları 65 yaşı; "perdenin kapandığı, ışıkların söndüğü, makyajların silindiği" bir final günü olarak belirlemektedir.

İşte bu sınıra ulaşmış ve ulaşmak üzere olan sanatçıları bir araya getirmek, onlara şükranlarını sunmak DETİS'in onuncu yıldaki en önemli amaçlarından ve hedeflerinden biri olmuştur. Ustaların birikimlerini ve önerilerini görevi emanet ettikleri kuşaklarla paylaşmasına fırsat yaratmak amacıyla; 3 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahne'sinde saat 19.30 da bir tören gerçekleşecektir.

Törene Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin başta olmak üzere, İDT Müdürü Sayın Şakir Gürzumar, DETİS Genel Başkanı Sayın Şahin Ergüney, Devlet Tiyatro'sunun sanatçıları ve yöneticileri katılacaktır.

Günün programı şöyledir:

Emekli sanatçılar tören öncesi (17.45 ? 19.00 arası) "Çay saatinde" İstanbul Boğazı'da bir tekne gezisinde birlikte olacaklardır.

19.00 da Üsküdar Tekel Sahnesi' önündeki Paşalimanı İskelesi'nde tekne gezisi son bulacak ve ardından salondaki törene geçilecektir.

Sanatçıların daha önceki yıllarda oynamış oldukları müzikli oyunlarda söyledikleri şarkıların da yer alacağı tören, anı plaketlerinin dağıtılmasının ardından verilecek kokteyl ile son bulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.