DİKKAT!... BURUN ESTETİĞİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?..
Burun estetiği yaptırmak, estetiğin her aşamasında dikkat gerektiren oldukça önemli bir konudur. Burun estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler, en az öncesi ve ameliyat esnası detayları kadar dikkat gerektirir.
Bu anlamda estetiği gerçekleştirecek olan doktordan bilgi alınması en doğrusudur.
Yapılması gerekenler mutlaka her hastaya ameliyat sonucunda detaylı bir şekilde bildirilir. Böylelikle daha güvenli ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanır.
Bunlara dikkat
Burun estetiğinden sonra kullanılacak mevcut ilaçların düzenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kanama, akıntı, şişlik ve ödemlerin zamanında iyileşebilmesi adına ilaçlar önemlidir.
Bununla birlikte kullanılmaması gereken ürünler ve beslenme şekli de önem taşır. Kimi düzenli olarak alınan ilaçlar kanamayı ve akıntıyı arttıracağı için, ameliyat sonrasında kesilmesi istenebilir.
Sulu gıdaların tercih edilmesi, burun bölgesinin sabit kalması açısından faydalıdır. Burun bölgesinde mevcut olan sargıların düzenli olarak değiştirilmesi de, o bölgenin temiz ve kuru kalmasını sağlayacaktır.
Beklenenden çok daha fazla kanama ya da akıntının meydana gelmesi durumunda ise, mutlaka doktora gidilmelidir.
Burun ameliyatı oldukça hassas ve önemli bir cerrahi operasyondur. Burun bölgesinin iyileşmesi ve son halini alması, hemen hemen her hasta için ortalama 1 yılı işaret eder.
Bu nedenle aşırı hareketten kaçınılması gerekir. Ağır işlerde çalışılmaması da uyarılar arasında yer alacaktır.
Uyku pozisyonunda yüz üstü durulmamalı, çok fazla eğilme ve aşağı bakma pozisyonları tercih edilmemelidir.
Gözlük kullanan hastaların ilk 3 ay kullanmaması, lens tercihinde bulunması gerekir. Güneş ışınlarının etkisinden de korunması gerektiği için genellikle ameliyatların kış aylarında yapılması önerilecektir.
Ağır spor ve egzersizler yapılmamalı, ağır eşya kaldırılmamalıdır. Burun bölgesi gelebilecek darbe ve diğer dış etkenlere karşı korunmalıdır.
Doktor önerisi dışında hiçbir masaj uygulamaması tercih edilmemelidir. Eğer tampon takıldıysa, kesinlikle doktorun çıkarmasından önce hareket ettirilmemesi gerekir.
Belirlenen doktor muayenelerine eksiksiz şekilde gidilmesi gerekir. Her muayenede de burun bölgesinde meydana gelen gelişmeler aktarılmalıdır.
Yüz kaslarını çok fazla şekilde harekete ettirecek her türlü aktiviteden uzak durulması gerekir. Diş fırçalama, burun temizliği ve bunun gibi rutinlerde yavaş ve hafif şekilde işlem yapılması beklenir.
Hastaların iyileşme ve son burun görünümünü elde etmesi konusunda sabırlı olmaları da gerekir.
Şişlikler, morluklar ve ödemler dikkate alınmamalı, son görünümün aylar geçtikçe belirgin hale geleceği unutulmamalıdır.
Merak edilen ya da iyileşme dönemi ile ilgili herhangi bir konuda kulaktan dolma bilgilere güvenilmemesi de oldukça önemlidir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.