"DÜN GECE YOLDA GİDERKEN ÇOK KOMİK BİRŞEY OLDU"

"DÜN GECE YOLDA GİDERKEN ÇOK KOMİK BİRŞEY OLDU"

Usta tiyatro adamı Haldun Dormen 3 aydır güzel bir telaş içinde.

HALDUN DORMEN'IN EN SON GÖZDESİ

Yıllar önce ünlü bir Broadway müzikalinden uyarlayıp yönettiği ve aynı zamanda oynadığı "Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir şey Oldu" müzikalini bu sene tekrar sahneye koymaya hazırlanıyor?

İlk kez 1964 yılında Dormen Tiyatrosu"nda, sahnelendiğinde 2 sezon kapalı gişe oynayan müzikal için usta yönetmen Dormen, 3 ay her gün prova yaptı.

Haldun Dormen'in geçen sene bir tv programında çok beğenip , müzikal teklifi yaptığı Melike Öcalan müzikalin başrollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor?

Başrollerde ayrıca Ayşen Gruda , Nuri Gökaşan , Bilge Zobu , Engin Yüksel gibi yıllarını tiyatroya vermiş oyuncuların yanında Emre Basalak , Alper Düzen gibi genç nesil tiyatro oyuncuları ve Onur Turan, Barış Berker, Ethel Mulinas Araf gibi genç müzikal oyuncuların yer aldığı kadroda ayrıca Dans@ Company dansçıları da dans etmek dışında oyunculuklarını da sergileyecekler.

Çok sevilen Ayşen Gruda' nın bu müzikalde hayranlarına bir sürprizi olacak. Usta oyuncu bu sürpriz için bir aydır özel dersler alıyor.

Daisy Production tarafından organizasyonu yapılan Müzikalin dekor tasarımı bu konuda Türkiye' de artık bir ekol olan Osman Şengezer'e ait? Kostümler Haldun Dormen'in kardeşi Güler Yiğit tarafından tasarlanıyor. Dans Koreografları Dans@ Company tarafından yapılan müzikalin Müzik Direktörlüğünü ve orkestrasyonunu ünlü müzik adamı Oğuz Abadan yapıyor.

1964 yılında sahnelenen müzikalin o zaman ki oyuncu kadrosu :

HALDUN DORMEN, ALTAN ERBULAK, TOLGA AŞKINER, TURGUT BORALI, AYFER FERAY , TÜLİN ORAL , EROL KESKİN, HADİ ÇAMAN , ESMARAY , SUNA KESKİN , YILMAZ KÖKSAL ?

Ünlü tiyatrocu Göksel Kortay o yıllarda Haldun Dormen"e reji asistanlığı yaparak müzikalin sahne arkasında yer almış.

30 Mayıs 2009 Cumartesi, saat 21.00'de Harbiye Açıkhava Sahnesinde, sahnelenecek ve müzikalin her temsili ilk müzikalde oynayıp artık aramızda olmayan usta tiyatrocularımıza da saygı duruşu yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.