"Duru Tiyatro"... KUSURSUZ BİR CİNAYET PLANI : "SUÇ ORTAĞI"

"Duru Tiyatro"... KUSURSUZ BİR CİNAYET PLANI : "SUÇ ORTAĞI"

Duru Tiyatro'da ilk kez seyircisiyle buluşan "Suç Ortağı" adlı oyunun yönetmeni , aynı zamanda oyuncularından biri olan Cem Yanılmaz'ın da ilk yönetmenlik deneyimi.

İTİRAF EDİYORUM?. BEN DE BU SUÇA ORTAK OLDUM?

Metropollerde yaşam, beraberinde hızlı ve planlı yaşama zorunluluğunu da getiriyor. Öyle ki, yaşamımızın her anını; ailemize ya da kendimize ayrılacak zamanı, yemeyi-içmeyi, işi, tatili,.. hatta seksi bile planlı yaşamak durumundayız. Hayatımızı planlamak neyse de, ölümümüzün planını yaptığımızı bir düşünsenize? Ya da bunun başkaları tarafından yapıldığını?

Kusursuz bir cinayet planı?

Rupert Holmes'ün yazdığı "Accomplice", dilimize çevrildiği adıyla "Suç Ortağı" ; ilk kez 1990 yılında Broadway'de piyes olarak sahnelenmiş, sonrasında 2005/2006 sezonunda yeniden sahneye uyarlanarak Broadway'in son hit oyunu olmaya layık görülmüş.

17 Mart 2011'de Duru Tiyatro'da ilk kez seyircisiyle buluşan "Suç Ortağı" adlı oyunun yönetmeni , aynı zamanda oyuncularından biri olan Cem Yanılmaz; bu ilk yönetmenlik deneyiminde, takdire şayan bir başarı sergiliyor.

Dekor, müzik, kostümler şahane? Dönemin ambiansını tüm muhteşemliğiyle gözler önüne sererek, izleyeni oyuna çekmek için adeta ellerini uzatıyor.

Oyunda göz dolduran ve hayranlık uyandıran isimlerden biri, Adana Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Savaş DEMİREL? İnanılmaz bir performans sergiliyor, tek kelimeyle kusursuz..

Kadın oyunculardan biri, İdil FIRAT; dizilerden de tanıdığımız o asil kadın.. Tiyatro ile ilgili bir projede uzun zamandan beri bulunmamış olmasına rağmen aradaki zaman ona hiçbir şey kaybettirmemiş.

Diğer kadın oyuncu Işık YÖNT.. Bir kadın bu kadar mı sarışın olur ve bu kadar mı hakkını verir, pes doğrusu? Sahneye çıktığı andan itibaren ilgimin direkt olarak üzerine kaymasına engel olamadım, itiraf ediyorum.

Kim kimin neyi, kimi kim öldürmek istiyor, gerçek ne, hangisi oyun..?!?

Merak, heyecan, ilgi uyandıran zevkli ve eğlenceli bir yapıt "SUÇ ORTAĞI" . Doğru ellerde doğru şekilde yorumlanınca da tadından yenmez bir şey ortaya çıkmış.

Gözünüzü kırpmadan izleyebileceğiniz, baştan sona sürprizlerle dolu görsel bir şölen, kusursuz denebilecek şekilde planmış bir cinayet planı ve sürpriz bir son?

Bu suça ortak olmak üzere siz de Duru Tiyatro'ya davetlisiniz? Müsait misiniz?

SUÇ ORTAĞI (YENİ OYUN) / KOMEDİ-GERİLİM :

YAZAN: Rupert HOLMES

ÇEVİREN: Kahraman TÜREL

YÖNETEN: Cem YANILMAZ

ASİSTANLAR: Kerim ALTINBAŞAK, Ayça KOPTUR

IŞIK: Tuncay MENGİ

DEKOR: Kemal GÖYLÜER

OYUNCULAR: İdil FIRAT, Savaş ÖZDEMİR, Işık YÖNT, Bay X

Janet Taylor, kocası Derek'i sevgilisi Jon'la birlikte öldürmeyi planlamaktadır. Jon, aynı zamanda Derek'in iş ortağıdır ve Melinda'yla evlidir. Planladıkları cinayetin provasını yaparlarken ummadıkları bir sürprizle karşılaşırlar. Peki, gerçekten bir cinayet işlemeyi mi planlamaktadırlar? Ve gerçekten suç ortaklığı mı yapmaktadırlar? Birbirlerine güvenmekte haklılar mı? Ya da bu kişiler gerçek mi?

...Janet : "Biz bir cinayet işlemeyi planlıyoruz, bir suikastı tanımlamayı değil!.."

NİSAN AYI PROGRAMI :

02 NİSAN CUMARTESİ 20:45

09 NİSAN CUMARTESİ 20:45

10 NİSAN PAZAR 16:00

16 NİSAN CUMARTESİ 20:45

17 NİSAN PAZAR 16:00

22 NİSAN CUMA 20:45

29 NİSAN CUMA 20:45

30 NİSAN CUMARTESİ 20:45

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.