EĞLENCE MERKEZLERİNDE SİGARA DENETİMİ!

EĞLENCE MERKEZLERİNDE SİGARA DENETİMİ!

Prof. Dr. Orhan Kural, Sigara İçildiğini Tespit Ettiği Bazı Eğlence Merkezlerini Valiliğe Bildirecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve çevreci kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, Sigarayla Savaşanlar Derneği Kayyum Başkanı Sevgi Aksu ile birlikte Ortaköy'de 4 eğlence merkezini gezdi. Eğlence kulüplerinde yaptığı incelemelere ilişkin açıklama yapan Kural, şunları kaydetti:

''Özellikle Beşiktaş'taki gece kulüplerinde sigara yasağı deliniyor. Ortaköy sahilde bulanan ünlü eğlence merkezlerine gittik. 4 mekanı gezdik. İlkinde sigara içildiğini tespit ettik ve görüntüledik. Mekan işletmecileri, gayet sakin bir tavırla bizi dışarı çıkardı. İkinci olarak Ortaköy'deki Türkiye'nin en bilinen eğlence kulübüne gittik. Burada sigara içilmiyordu. Sigara içmek için açık bir alan tahsis edilmiş. Uygulama çok güzel. Üçüncü girdiğimiz mekanda da sigara içilmediğini tespit ettik. Ancak dördüncü gece kulübünde sigara içen bir kişiyi gördük. Bu kişi ben fotoğraf çekiyorum diye üstüme yürüdü. Tartıştık. Çok çirkin davranışlardı.''

Orhan Kural, sigara içilen eğlence merkezlerini İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak bildireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.