"ENGELLİ OLMA' KAMPANYASI BAŞLADI?

"ENGELLİ OLMA' KAMPANYASI BAŞLADI?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelleri ortadan kaldırmak için sürdürdüğü projelerine Televizyonların sevilen yüzü Zahide Yetiş'in kampanya yüzü olduğu yeni bir proje daha ekledi

"ENGELLİ OLMA" sloganı ile başlayan kampanya, TOFD ve sevilen televizyoncu Zahide Yetiş işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

TOFD'nin öncelikli çalışmaları arasında yer alan 'Önlenebilir Kazalar' konusunun temel alındığı kampanya, 4 ay boyunca devam edecek.

Omurilik felcine sebep olabilecek kazalara dikkat çekmek üzere hazırlanan çalışmalar, yaşamın her alanında sloganlarla yer alacak. 'Önlenebilir Kazalara' dikkat çekmeyi amaçlayan kampanya için; sevilen televizyoncu Zahide Yetiş ile fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi. Verilecek mesajlarla, kamuoyunun kazalara ve kazalar sonrasında oluşabilecek durumlara karşı uyarılması ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Önlenebilir kazalar arasında trafik kazalarının 1. sırada olduğunu belirten TOFD Başkanı Ramazan Baş; "Tatil dönemi ve trafiğin yoğun olduğu dönemlerde insanların daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Bireysel önlemlerin yanı sıra trafik kazalarında bilinçli ilk yardım uygulanması da çok önemli" dedi

"TRAFİK KAZALARINDA HASTANEYE SEVK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR!"

TOFD Başkanı Ramazan Baş, 2012 yılının ilk altı ayında 147 bin kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 1031 kişinin hayatını kaybettiğini, 95 binden fazla kişinin de yaralandığının altını çiziyor. TOFD Başkanı Baş, "İyi niyetle fakat bilinçsizce yapılan ilk yardım müdahalelerinde de pek çok insanın sakat kaldığı ve öldüğünü vurguluyor. Baş, özellikle trafik kazalarında kaza bölgesinden hastaneye sevk sırasında boyunluk kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Kampanya için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan ünlü sunucu Zahide Yetiş; "Yaklaşık üç yıldır televizyonda birçok insan öyküsüyle karşılaştım. Programa konuk aldığımız engelliler ve bana program dışında ulaşıp, yardım isteyen yüzlerce insanla tanıştım. Bireysel olarak yapabileceğim her noktada elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Ancak gördüm ki; karşılaştığım birçok engelli aslında önlenebilir kazalar sonucu hayatı değişmiş olan insanlar" dedi

"Bu durumunun yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek azalmayacağı ve her geçen gün daha da artacağını düşünmek dehşet verici" diyen Yetiş, bir insanın sağlıklı, işinde sosyal hayatında aktifken, dört duvar arasına kapanarak artan sağlık sorunlarıyla boğuşması ve birilerinin yardımı olmadan yaşaması kadar ürkütücü bir durum olamaz" dedi.

"ASLINDA, ALINACAK BASİT ÖNLEMLER HAYAT KURTARACAK DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİKLERİ"

Zahide Yetiş, her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği ve bir o kadar insanında sakat kaldığı "önlenebilir kazalar" konusunda, farkındalık yaratmayı amaçlayan bir kampanyanın içinde olmaktan son derece mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yetiş, aslında alınacak çok basit önlemlerin hayat kurtaran davranış değişiklikleri olduğunu vurguladı. Zahide Yetiş; "Uykusuz araç kullanmamak, 5 dakika kar etmeyi amaçlayan hatalı sollamalar, gerekli önlemler alınmadığı için ortaya çıkan iş kazaları ve hatta önümüz bayram olduğu için söylüyorum, bilinçsizce yapılan kurban kesimleri bunlara örnek olabilir. Sonuç olarak bunların hepsi aslında önüne geçilebildiği takdirde ölüm ve sakatlanmayı ortadan kaldırabilecek durumlar" dedi.

Sığ Suya Balıklama Atlama, Ev kazaları, Trafik kazaları ve İş kazaları gibi pek çok kazanın, alınacak önlemlerle önüne geçileceğini tüm kampanyalarında duyuran Türkiye Omurilik Felçlileri ,Derneği, "ENGELLİ OLMA" sloganı ile başlattığı bu kampanyada bireysel önlemlerin önemine dikkat çekiyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Zahide Yetiş; tüm vatandaşları öncelikle kazaların önüne geçilebilmesi için dikkatli olmaya, bireysel önlemlere rağmen engellenemeyen kazalara karşı ise, bilinçli ilk yardıma davet ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.