ENTELLEKTÜEL FANATİZM!

ENTELLEKTÜEL FANATİZM!

Bir kitap fanatiğinin, Gülfidan Özgür adlı yazarın "Sanırım Adı Aşktı" kitap kapağını koluna dövme yapması ve kitabın yazarına dövmeli kolunu imzalatması kitap fuarına damgasını vurdu.

31.İstanbul kitap fuarı dün açıldı? 5 Kasım'a dek sürecek fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 200 etkinlik ve yüzlerce imza günü düzenlenecek.

Ana teması "Çocukluğum Yurdumdur ? Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olan fuar, bu yıl özellikle çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerini ağırladı. Konuklar arasında Erika Baros, Korky Paul, Jasper Kent, Didier pasomonik, Hollandalı yazar Joke Van Leewuen, ayrıca ikinci kitabını yeni çıkarmanın mutluluğunu yaşayan iki Türk yazarımız "Aşka Tapan" adlı eseriyle okuyucularını bu dünyadan başka diyarlara götüren Gülfidan Özgür ve "Sustum" adlı eseriyle bütün olumsuzluklara ve her türlü kötü gidişata bir sözü olduğu halde susan Burak Ballı, yer aldı.

İkinci adam yayın evi standı ayrıca ilginç bir olaya ev sahipliği yaptı? Bir kitap fanatiğinin, Gülfidan Özgür yazarımızın "Sanırım Adı Aşktı" kitap kapağını koluna dövme yapması ve kitabın yazarına dövmeli kolunu imzalatması güne damgasını vurdu.

Gülfidan Özgür'ün ilk kitabı ve 8. Baskısı olan "Sanırım Adı Aşktı" kitabının kapağını okuyucusunun kolunda gören Özgür, olayın şaşkınlığını ve mutluluğunu bir süre üzerinden atamadı.

Koluna dövme yaptıran okur, Berat Beyoğlu, kitabı defalarca okuduğunu ve çok beğendiğini, "Sanırım adı aşktı" kitabının kendi hayatında bir çok değişiklikler yaptığını ve bunu koluna dövmesini yaptırarak sürekli yanında taşımak istediğini belirtti. Ayrıca; "Sanırım adı aşktı" kitabının yazarına kolunu imzalatmak için Mersin den geldiğini ve Gülfidan Özgür ile karşılaşmanın çok heyecan verici bir duygu olduğunu, bunu kelimeler ile anlatmanın mümkün olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Gülfidan Özgür, ise; "Bu yıl 31.'si düzenlenen Tüyap kitap fuarına, "Sanırım Adı Aşktı" ve "Aşka Tapan Beyinler" adlı eserlerim ile katılmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum, dedi. Fuar tahmin ettiğimiz gibi bu sene de oldukça hareketli geçti. Beni en çok duygulandıran ve onure eden olaylardan birisi ve belki de edebiyat tarihinde bir ilk olarak görebileceğimiz bir olay yaşadık. Okuyucularımdan birinin koluna yaptırmış olduğu kitap kapağının dövmesini imzalamak gerçekten bu güne kadar attığım en unutulmaz imzalardan biriydi, dedi.

Ayrıca ilgimi çeken ve beni onure eden bir diğer olay ise, ilköğretim öğrencisi bir çocuğun okul için hazırlayacağı edebiyat dersi performans ödevine beni konu olarak seçip ödev konusu yapmasıydı.

Burada aslında şunu da anlıyoruz ki doğru mesajı verdiğiniz zaman okuyucu kitlenizin yaş, cinsiyet ya da görüş ayrımı tanımadan herkesi aynı duyguda ve atmosferde birleştirmesi ve çok çeşitli bu insanların tek yürek olabilmesi...

Bizimle yüreğini paylaşan ve her daim yanımızda olan okurlarımıza sizin vasıtanızla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.