Futbol...BARCELONA 4 GOLLE ŞAMPİYON!...

Futbol...BARCELONA 4 GOLLE ŞAMPİYON!...

İspanya ligininin son haftasında Barcelona Valladolid'i yenerek mutlu sona ulaştı..--->.GOLLAERİ izlemek için VİDEO'yu TIKLAYINIZ!..

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

La Liga'da 38. ve son hafta heyecanı yapılan 5 maçla sona erdi.

Son haftaya en yakın takipçisi Real Madrid'in 1 puan önünde lider giren Barcelona, kümede kalma hesapları yapan Valladolid'i Camp Nou'da konuk etti.

Galibiyet alması durumunda şampiyonluğa Real Madrid maçının skoruna bakmaksızın ulaşacak olan Barça, Luis Prieto'nun 27. dakikada kendi kalesine attığı golle perdeyi açmayı başardı.

31. dakikada sahneye çıkan Pedro, Messi'nin hazırladığı pozisyon sonrasında farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarının skorunu tayin etti: 2-0

İkinci yarıda süper yıldız Lionel Messi sergilediği performansla şampiyonluğun habercisi oldu. Arjantinli oyuncu 62. dakikada farkı 3'e çıkarırken, 76'da kendisinin 2. takımının 4. golüne imza attı.

Bu sezon ligde 34 gol atarak gol kralı olan Messi, Brezilyalı yıldız Ronaldo'nun Barça forması altındaki rekorunu da egale etmiş oldu. Süper Arjantinli bu sezon tüm organizasyonlarda toplamda 47 gol attı.

Barcelona sezonu 99 puanla şampiyon olarak tamamladı ve üst üste 2, toplamda da 20. şampiyonluğuna uzandı. Öte yandan Barça'ya mağlup olan Valladolid 2. lige düştü.

Liderin takipçisi Real Madrid ise Malaga deplasmamından 1-1'lik beraberlikle ayrılınca sezonu 96 puanla ikinci sırada tamamladı. Başkent ekibinden puanı kapan Malaga ise ligde kalmayı başardı.

Valladolid ile birlikte, Tenerife ve Xerez La Liga'ya veda eden takımlar oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.