"GÜNEŞ ALTINDA HAYAT" NASIL YAŞANMALI?

"GÜNEŞ ALTINDA HAYAT" NASIL YAŞANMALI?

Hamilton Türkiye yetkilileri geçtiğimiz günlerde İstanbul boğazına tekne turu düzenleyerek vatandaşlara güneş ışınlarının zararları anlatıldı.

AŞIRI SICAKLAR BAŞLADI OYUNCULAR RİSK ALTINDA

Yaklaşık 75 yıldır güneş ışınlarına karşı dünya üzerindeki birçok ülkede seminerler veren Güneş Koruyucuları firması olan Hamilton başlattığı "Güneş altında hayat" projesiyle güneşte çalışan riskli meslek gruplarını açıkladı.

Risk grubunda oyuncular ve çekim ekibinin de yar alması dikkat çekerken, Proje Koordinatörü Göknur Eser Türkmen, "Ultraviyole (UV) ışınları güneş altında çalışan meslek gruplarını etkiler. Bu meslek grupları dikkat etmedikleri takdirde kalıcı hastalığa yakalanabilirler" dedi

1932 yılında Ekvatora yakın güneşin çok kuvvetli olduğu bir kara parçası olan Avustralya'da 1932 yılında kurulan Hamilton laboratuvarı yaklaşık 75 yıldır dünya üzerinde birçok ülkede "Güneş altında hayat" projesiyle insanları güneş ışınların korumak için çalışma başlattı. Hamilton Türkiye yetkilileri geçtiğimiz günlerde İstanbul boğazına tekne turu düzenleyerek vatandaşlara güneş ışınlarının zararları anlatıldı.

Güneş Altında Hayat Projesi Koordinatörü Göknur Eser Türkmen güneş ışınlarının insan vücudunu 14. dakikadan itibaren zararlı olmaya başladığını vurgulayarak, "Güneş ışınlarının yaydığı Ultraviyole (UV) ışınları insan vücudunda aşırı etki gösteriyor.

Bu ışınlar cilt kanseri, cildin bağışıklık sisteminin değişikliği, görme bozukluğu, cilt lekeleri ve katarakt hastalığına yol açabiliyor. Güneş ışınlarından korunmak için gözlük takmak, uzun kollu giysiler giymek, güneş koruyucuları kullanmak, boyun, kulaklar, dudaklar, yüz ve burun geniş bir şapkayla korunmalı, güneş ışınlarının etkili olduğu saatler olan 10.00 ve 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak gerekiyor" dedi.

2007'den bu yana Türkiye'de de güneşli saatleri güvence altına aldıklarını da belirten, Türkmen, güneş ışınlarından etkilenen riskli meslek gruplarını da açıkladı.

İnsanların güneşle dengeli ilişki kuramadıklarını kaydeden Türkmen, riskli meslek gruplarını şöyle sıraladı; "Denizciler, avcılar, tarım işçileri, inşaat işçileri, saha mühendisleri, arkeolog, Jeolog, turist rehberleri, cankurtaranlar, sporcular, açık hava stand satıcıları,sokak temizlik işçileri, şoförler, askerler, pilotlar, kule radar çalışanları, postacılar, alan polisleri, dağcılar, izciler, kampçılar, TV muhabirleri, çekim ekibi ve oyuncular"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.