`Güneş Batarken Bile Büyük`... CEVAHİR SAHNESİ`NDE !..

`Güneş Batarken Bile Büyük`... CEVAHİR SAHNESİ`NDE !..

`Güneş Batarken Bile Büyük` adlı oyun, Aralık ayında `İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi`nde tiyatro severlerle buluşacak.

Kazım Akşar'ın yazıp yönettiği 14 Ekim 2014 tarihinde prömiyer yapan Güneş Batarken Bile Büyük adlı oyunun yönetmen yardımcılığı Ayla Baki Yücesoy'a, dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'e, kostüm tasarımı Nalan Alaylı'ya, ışık tasarımı Akın Yılmaz'a, dans düzeni ise Tanju Yıldırım'a ait olan oyun Aralık ayında Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

Oyunda rol alan sanatçılar, Reha Özcan, Engin Delice, Hakan Güneri, Mehmet Şahin, Meral Bilginer, Berrin Akhasanoğlu, Ayla Baki Yücesoy, Atsız Karaduman, Gökalp Kulan, Şeyda Terzioğlu, Cansu Gültekin, Selin Tekman, Pınar Efe, Rezzak Aklar, Berk Yücesir, Tolga Kortunay.

"Aşk! Bilsen ne olduğunu, istemezsin"...

Alman edebiyatının olduğu kadar tarihin en önemli karakterlerinden biri Johann Wolfgang von Goethe?nin yaşamından esinlenerek yazılan bu oyun belki de yazarın yaşamından en önemli kesitlerden birini sunuyor.

Goethe'nin hayatına konuk olmak sadece onun dünyasına değil, o günün dünyasına da konuk olmaktır: Fırtınaya ve coşkuya. Peki, aşk bunun neresinde belki de bilmesek daha iyi.

Oyun tarihleri: 20, 21, 22, 23 Kasım 2014 tarihlerinde Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde ve 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, Aralık 2014 tarihlerinde Cevahir 2 Sahnesi'nde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.