Güzide Pütün… “ÇİRKİN KRAL”IN KIZ KARDEŞİ, ABİSİNİN BİLİNMEYENLERİNİ KİTAPTA TOPLAYACAK!

Güzide Pütün… “ÇİRKİN KRAL”IN KIZ KARDEŞİ, ABİSİNİN BİLİNMEYENLERİNİ KİTAPTA TOPLAYACAK!

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün yazarlığa soyundu. 2 Kez kanseri yenen Güzide Pütün abisinin ve ailesinin bilinmeyenlerini ilk kez kaleme alarak başladığını söyledi. Yılmaz Güney'in hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğraflarının da yer alacağı kitap şimdiden Çirkin Kral'ın hayranları tarafından büyük merak uyandırdı.

DurakMedya Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Barış Durak'a özel açıklamalarda bulunan ünlü sinemacı Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün abisinin hayatını konu aldığı kitaba başladığını söyledi.

Kitap hakkında açıklama yapan Güzide Pütün yıllardır bu kitap projesi üzerinde çalıştığını, 2 kez kansere yakalandığı için hep ertelediğini ama artık kitap yazma heyecanının kendisine güç kattığını söyledi.

yilmaz-guney-guzideputun-kitap.png

Pütün "Kitap yazma deneyimimi bugün itibariyle başladım. Hayırlı olsun. Ne kadar kısa sürede bitirirsem mutlu olacağım. Bu yazacaklarım, sonrası sürpriz olacak. Hep abim hakkında neler neler yazıldı neler neler çizildi. Bu güne kadar hep eksik bilgiler verildi yanlış bilgiler verildi. Gerçekliğiyle yazıyorum. Çok heyecanlıyım. Kitapta babam Hamit çavuş da olacak." dedi. Pütün kitapta şimdiye kadar hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğrafların da yer alacağını söyledi. 

Yılmaz Güney ile ilgili olarak daha önce de eşi Fatoş Güney kitap yazmıştı.

Son yıllarını Paris'te geçiren Güney, mide kanseri hastalığı nedeniyle 9 Eylül 1984 tarihinde 47 yaşında yaşamını yitirdi. Mezarı Paris'te bulunan Père Lachaise Mezarlığı'nda 62. kısımda bulunmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.