`Hafız Mustafa Lokumcusu`... 150 YILLIK EFSANE TAT, 150. YILINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLADI !..

`Hafız Mustafa Lokumcusu`... 150 YILLIK EFSANE TAT, 150. YILINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLADI !..

1864 yılında kurulan `Hafız Mustafa lokumcusu` 150. yıl kuruluş kutlamasını,Sirkeci ve Eminönü`nde gerçekleştirdiği görkemli bir törenle kutladı...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

150 yıldır alanında duayen bir firma olarak adını zirvede koruyan 'Hafız Mustafa Lokumcusu', 150. yıl kuruluş kutlamasını,Sirkeci ve Eminönü'nde gerçekleştirdiği görkemli bir törenle kutladı.

Padişah kostümü giyen Vatan Şaşmaz , Sultan kostümü giyen Hazel Çamlıdere, program sunucusu Gökhan Yalçın başta olmak üzere, yeniçeri askerlerinin yanında mehter takımı eşliğinde 50 bin adet lokum , padişah fermanı , Osmanlı fesi, ve tonlarca şerbet dağıtılarak Sirkeciden Eminönü'ne yürüyerek gerçekleştiirilen dev organizasyonda150 kişilik bir ekip yer aldı.

Programın Eminönü'ne kurulan dev sahnesinde, 3 .5 saat süren kutlamanın sunuculuğunu başarılı tv programcısı Gökhan Yalçın yaptı.

Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok, hem birer konuşma yaptılar hem de firma sahibi Avni Ongurlar'ı tebrik ettiler.

Mehter takımı performansı, semazenler, ilahi gösterileri, dünya Kuran okuma şampiyonlarından Kuran Dinletileri ve çeşitli gösteriler yapılarak 3.5 saat süren program son derece neşeli ve eğlendirici bir havada geçti.

İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü'ne firma sahibi Avni Ongurlar tarafından günün anlamını ifade eden İznik çinisi büyük beğeni topladı.

Eminönü meydanına kurulan ikram çadırlarında ise program boyunca lokum, şerbet ikramı yapıldı ve 5 ton dan fazla lokum 3 saat içinde dağıtılarak kırılması zor bir rekor da ortaya çıkmış oldu.

'Hafız Mustafa' nın CEO'su Eren Ongurlar, magazinkolik.com'dan Mehmet Karademir'e, firmanın geçmişten günümüze yaşadığı zorlu ama bir o kadra da tecrübelerle dolu geçmişi hakkında hem bilgiler verdi hem de muhteşem ürünlerin tadlarında ki lezzet sırlarını paylaştı.

Eren Ongurlar, şube ağlarını 2015 yılında genişletmeye başlayacaklarını, ilk duraklarının yurtdışı ve Paris olacağını söyledi.

Hafız Mustafa, şu an Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet ve Taksim Meydan olmak üzere 4 şubede konuklarına hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.