Halk Ozanı Meftuni Topcu... HAYATINI KAYBETTİ, TOPRAĞA VERİLDİ!

Halk Ozanı Meftuni Topcu... HAYATINI KAYBETTİ, TOPRAĞA VERİLDİ!

Çorum Merkez Kuşsaray Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve ünlü halk ozanı Meftuni Topcu, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek hayata veda etti. Ozanın vefatı, ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı. Topcu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen törenin ardından Kuşsaray Köyü’nde toprağa verildi...

Çorum’un yetiştirdiği, aynı zamanda merhum Halk Ozanı Mahzuni Şerif’in de kirvesi olan Meftuni Topcu, hayatını kaybetti.

Çorum Merkez Kuşsaray Köyü nüfusuna kayıtlı olup, bir süre Hollanda’da yaşayan, daha sonra Mersin’e taşınan Meftuni Topcu, rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Merhumun cenazesi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde düzenlenen Hakka yürüme ve helallik alma törenin ardından Kuşsaray Köyü’nde toprağa verildi.

Dede Nurettin Aksoy, Dede Şahin Polat ve Zakir İsmail Güçlü’nün önderliğinde düzenlenen cenaze töreninde gülbenglerin yanı sıra türküler ve deyişler okundu.

Çok sayıda eseri ve bestesi bulunan Meftuni Topcu (Ozan Meftuni), son dönemlerde “Heri Çorumlu musun” adlı türküsü ile adını duyurmuştu.

Kerilli, Adam Olmayacak Mısın, Bizim Köyün Kerillisi, Berivan, Pir Mahzuni, Deli Güvercinim, Yolcum Çorumlu Musun adlı eserleri ile Anadolu insanının duygularına tercüman olan, özlemi, sevdayı, umudu bağlaması ile dile getiren Meftuni Topcu, sevilen, saygı gören bir ozandı.

MAZUNİ ŞERİF’İN KİRVESİ İDİ

Ünlü Halk Ozanı merhum Mahzuni Şerif’in de kirvesi olan ve onun yanında yetişen Meftuni Topcu, çocukluk yıllarından beri bağlaması ile türküler söyleyip, konserlere katılıyor ve eserler üretiyordu.

Merhum Hüseyin Topcu’nun oğlu olan halk ozanı Meftuni Topcu’nun vefatı ailesi ve sevenlerini derin üzüntü içerisinde bıraktı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.