Her yıl düzenlenen Uluslar Arası Latin Dansları Yarışmasına ilk kez İstanbul ev sahipliği yaptı... İSTANBUL DANSA DOYDU!

Her yıl düzenlenen Uluslar Arası Latin Dansları Yarışmasına ilk kez İstanbul ev sahipliği yaptı... İSTANBUL DANSA DOYDU!

İngiltere, Fransa, Portekiz, Finlandiye, Litvanya, Rusya ve Amerika gibi ülkelerin birbirinden muhteşem dansçıları İstanbul'da muhteşem bir yarışmayla bir araya geldi.

Her yıl düzenlenen Uluslar Arası Latin Dansları Yarışmasına bu yıl ilk kez İstanbul ev sahipliği yaptı. 34 ülkenin katıldığı yarışmada 100'ün üzerinde çift başvuruda bulundu. Latin dansları kategorisinde performans sergileyen yarışmacılar arasında en çok Rusya'dan katılım olması dikkat çekti. Amerika, İngiltere, Fransa ve Azerbaycan gibi Ülkerlerin de aralarında bulunduğu yarışmada 33 çift arasında Rusya'dan Andrey Zaitsev- Anna Kuzmiuskaya çifti sergiledikleri Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble ve Jive performanslarıyla birincilik ödülünün sahibi olurken, Hindistan'dan Andrea Silvestri - Martina Varadi ikinci ve yine Rusya'dan Philipp Brykov - Olga Tarasova üçüncü oldu.

Uluslar arası Latin dansları Standart (Wals, Tango, Viennese Wals, Quickstep) kategorisinde ise; ödülü Romanya'dan Zedan Ramon - Filip Alexandra Catalina çifti aldı.

Ankara Kongre Seminer Ekibi'nin yürüttüğü organizasyonda Latin, Salsa ve Arjantin Tango kategorileri ile birbirinden muhteşem dansçıların dans edip kıyasıya yarıştığı organizasyonda nefesler tutuldu.

84 ülkenin üye olduğu İDSF'nin (International Dance Sports Federation) düzenlediği yarışma Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı (TDSF) Tolgahan Çinkitaş liderliğinde Türkiye'de gerçekleşti. Her zaman farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul bu kez renkli, kıvrak, seksi, ateşli sahnelere de tanıklık etti. Uluslar arası Latin dansları Standart kategorisinde ise; ödülü Romanya'dan Zedan Ramon - Filip Alexandra Catalina çifti aldı.

Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleşen yarışmada dünyada ilk kez eklenen Arjantin Tango kategorisi de oldukça ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.