Hulusi Paşa yazıyor… İĞFAL EDİLEN TÜRKAN SULTAN; BİR ATLADI.. HOOOP; BEBEK..

Hulusi Paşa yazıyor… İĞFAL EDİLEN TÜRKAN SULTAN; BİR ATLADI.. HOOOP; BEBEK..

Ankara’daki katliam nedeniyle normal yayın akışlarını değiştiren televizyon kanalları, Türk filmlerine sığındı.. Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8’de bile gündüz vakti 1968 yapımı, Nejat Saydam’ın yönettiği ‘Ayşem’ filmi vardı..

Filmin kaçırdığım bölümünde Bestekar Ahmet (Murat Soydan) tarafından iğfal edilen Ayşe (Türkan Şoray) hamile kaldığını öğrenince ‘köyden indim şehire’ der ve bavulunu kaptığı gibi taşı toprağı altın İstanbul’a gelir.

turkansoray_16_03_2016.jpg

Amacı Ahmet’i bulmaktır. Sirkeci’den Galata Köprüsü’ne girer, Karaköy’e doğru yürür.. Köprü biter, sağa döner, üç adım atar.. Çın çın çın! Dünya Rekoru.. 3 Adım’da Karaköy’den Bebek sahiline gelen Ayşem, orada  Ahmet’e sevdalı Hale (Suzan Avcı) ile karşılaşır.. Hale ile Suat (Tunç Oral) başına öyle bir çorap örerler ki!

Hulusi Paşa, daha fazla dayanamaz ve televizyonu kırar..

Oysa daha taksitleri bile bitmemiştir.. SİYAD’a (Sinema Yazarları Derneği) danışmaya karar verir..

 

333 SENARYO YAZAN ADAM: ERDOĞAN TÜNAŞ

Erdoğan Tünaş.. Aralarında ‘Ayşem’in de bulunduğu tam 333 evet tam üçyüz otuzüç Yeşilçam filmi ve televizyon dizisine senaryo yazarı olarak imzasını atan müthiş adam.. Yeşilçam’ın unutulmaz starlarından Suzan Avcı’nın eşi.. Biricik kızları Binnaz Avcı’nın babası.. 1935 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.. 28 Haziran 2007’de 72 yaşında aramızdan ayrıldı..

333 senaryoya imzasını atan bir adam, bu senaryoları Hollywood için kaleme alsa orada Krallar gibi yaşardı.. Ama o hiçbir zaman bir Hollywood starı ve kralı olmadı. Yeşilçam’ın starıydı, kralıydı ve Yeşilçam kurallarıyla yaşadı ve öyle öldü.. Ekmeğini kalemiyle kazandı.. Belki de yaşama tutunan tek silahı kalemi olduğu için asla zengin olmadı ama asla doğru bildiği yoldan da ayrılmadı.. ‘Sahici Adam’ Erdoğan Bey; ışıklar içinde uyuyun..

 

BUGÜN 18 MART.. ÇANAKKALE RUHU ÖLMEZ

Bugün 18 Mart 2016.. Bugün Türkün, muhteşem bir zafere imza attığı o muhteşem günün 101. yıldönümü..

Türk Sinemasının Kraliçesi Cahide Sonku; Türk Sinemasının Kralı Sadri Alışık; henüz doğmamışlardı bile..

18 Mart 1915; tarihe Türkün Zaferi.. Çanakkale Deniz Zaferi olarak geçti..

Cahide Sonku’yu; Çanakkale Zaferi’nin 66. Yıldönümünde 18 Mart 1981’de kaybettik..

Sadri Alışık’ı; Çanakkale Zaferi’nin 80. Yıldönümünde 18 Mart 1995’te kaybettik..

Bugün Türk’ün zaferini coşkuyla kutlarken, Türk sinemasının iki dev yıldızını da rahmet, sevgi ve saygıyla anacağız..

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, kentte düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü’nü içeren ’Zafer Haftası’, 7 Mart’ı 8 Mart’a bağlayan gece Deniz Savaşları’nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin aslına uygun olarak yapılan TCG Nusret’in bağlı bulunduğu Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreniyle başladı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, askerler, muharip gaziler, şehit aileleri ile öğrenciler ve Çanakkale halkı törene katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle tören start aldı.

Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı’ndan getirilen deniz suyu, Türk bayrağı ile birlikte onları Ankara’ya götürecek olan atletler Efe Gökhan Ünlü ile Belinay Deniz Güzel’e teslim edildi..

Emanetler sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirildi. Bugün (18 Mart) Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.

Ne mutlu bize ki Mustafa Kemal’in askerleriyiz!

 

CEM YILMAZ’LA 300 BİN LİRAYA YEMEK

Türkiye nerelerden nerelere geldi.. 18 Mart 1915 tarihinde askerlerimizin yediği yemekte neler vardı?

Sabah sadece bir kap bulgur çorbası, öğlen yemek yok, akşam ise bir kap etsiz kuru fasulye o günün yemek menüsünü oluşturmuştu..

Şimdi duyuyoruz ki; Cem Yılmaz; mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi’nin kız yurdunun yapım ve bakımı için 50 bin lira bağışlıyor..

Helal olsun..

Yine geliri okula bırakılmak üzere düzenlenen müzayedede bir hayırsever vatandaş 300 bir TL’yi bastırıp Cem Yılmaz’la bir akşam yemeği kazanıyor.

Helal olsun..

Bunlar güzel şeyler asker..

 

AÇLIĞI BASKILAMAK MI?

Osman Müftüoğlu Hocam, Hürriyet’teki köşesinde (sayfasında demek daha doğru olur), açlığı bastırıcı 5 besinin isimlerini vermiş: 1-Yeşil, siyah çay için, 2- Kahveden vazgeçmeyin, 3- Bademi unutmayın, 4- Baharatları sisteme alın, 5- Proteine yükleyin: Balık, yumurta, yoğurt, peynir, yağsız et, tavuk ya da hindi..

Paşa: Hocam bu saydıklarınızla açlık bastırılmaz, olsa olsa birkaç öğün yemek yenir! Yanılıyorsam söyleyin..

Bu arada sağlıklı sanatçıların sanata yatırımı da tam gaz devam ediyor asker.. Bak; Hande Yener’e ne diyor:

handeyener_16_03_2016.jpg

Hande Yener: Ben başkaları gibi kazandıklarımı taşınır taşınmaz mallara, altına, dövize değil, yeni şarkılara yatırıyorum..

Asker: Bravo kadına.. Malı nereye yatıracağımı biliyor.. Türkiye onun sayesinde yeni yeni şarkılar kazanıyor..

 

İNSANLAR ÇİFT YARATILIRMIŞ

Hulusi Paşa: Hafta sonları sürekli maçlarını izlediğim aşağıdaki topçularla.. Hafta içi dizileriyle ekrana gelen oyuncuları.. Ben pek birbirlerine benzettim.. Ya siz? Sizin de benzettikleriniz varsa yazar mısınız?

Eskişehirspor Kalecisi Ruud Boffin (28)= Engin Altan Düzyatan (36)

Fenerbahçeli Şener Özbayraklı (26) = Erdem Yener (34)

İstanbul Başakşehir Kalecisi Volkan Babacan (27) = Onur Buldu (33)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.