`İnka`...13.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ MEHMET ERDEM`LE KUTLADI!

`İnka`...13.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ MEHMET ERDEM`LE KUTLADI!

İnsan kaynakları sektöründe, esnek iş gücü yönetimi ile öne çıkan İnka, 13. kuruluş yıldönümünü,24 Ocak 2014 Cuma akşamı Maslak Sheraton Hotels & Resorts, Valentin`de düzenlenen muhteşem bir partiyle kutladı...

Fotoğraflar ve Haber; Mehmet Karademir

İnsan kaynakları sektöründe, esnek iş gücü yönetimi ile öne çıkan İnka, 13. kuruluş yıldönümünü Mehmet Erdem'in sahne aldığını muhteşem bir partiyle kutladı.

Etkinlikte ayrıca İnka'nın yeni logosu ve kurumsal kimlik tasarımı da ilk kez tanıtıldı.

Sunuculuğunu Okan Karacan'ın yaptığı, medya,cemiyet ve iş dünyasından bir çok kişinin katılımı ile gerçekleşen geceye,ödüllü sanatcı Mehmet Erdem de şarkılarıyla renk kattı.

Gece,şirket üst düzey yöneticilerinin gecenin önemine istinaden yapmış olduğu konuşmalar ve şirketin iş dünyasında ki başarılarını esprili bir biçimde yansıtan barkavizyon görüntüleri ile başladı ve gece kulübü konseptinde sabahın ilk ışıklarına kadar coşkulu bir şekilde devam etti.

'İK.dan fazlası' anlayışıyla insan kaynakları sektöründe 13 yıldır emin adımlarla yürüyen ve esnek iş gücü tedarik hizmeti başta olmak üzere tüm İK hizmetleri ile fark yaratan 'İnka İnsan Kaynakları Direktörü' Sn:Dicle Çetin, parti öncesi, 'Magazinkolik.com.' dan Mehmet Karademir'in, İ.K sektöründe ki gelişim ve değişimle ilgili sorularını yanıtladı.

-Şirketinizin üstlenmiş olduğu vizyon ve misyondan bize kısaca bahsedermisiniz?

+Amacımız nitelikli insan kaynağını sağlarken dönemsel ve tam zamanlı iş fırsatlarını gençlerimizle buluşturabilmektir.

İnsan kaynakları sektöründe her geçen gün gücümüze güç katıyoruz ve İnsan gücünde barınan muazzam potansiyeli klavuz alarak düşlerimizi büyütüyoruz.

Çünkü insan kaynağının önemini biliyoruz. Her insan ve her organizasyon bizim için değerlidir. Bu yüzden potansiyellerimizi ve yeteneklerimizi ortaya çıkararak, organizasyonlarınıza değer katıyoruz.

-Türkiye'de faaliyet gösteren global insan kaynakları şirketleri bir hayli fazla.Siz kendinizi bu sektörde hangi periyotda görüyorsunuz? Yabancı şirketlerden sektörel anlamda yarattığınız farklar nelerdir.?

+Biz Yüzde yüz Türk menşeli bir şirketiz ve bu nedenle Türkiye'nin hem ekonomik hem de iş gücü yapısını yabancı şirketlerden çok daha iyi biliyoruz.Bu nedenle firmalara iş ve çalışan istihdamı yaparken Türkiye şartlarına göre eleman seçiyoruz.Bu da yabancı firmalarla olan farkımızı yaratıyor ve seçilen elemanların şitketlerde uzun soluklu bir şekilde çalışmalarını sağlıyor.

-Türkiye'de şu günlerde yaşanan ekonomik kriz ve doların gittikce yükselmesinden kaynaklanan ekonomik darboğaz ,sizin sektörünüzü ne denli etkiledi?Bu krize istinaden şirketlerin kemer sıkma politikalarından dolayı işci ve memur istihdamını azaltması sizin sektörünüzde de kan kaybı yarattı mı?

+Öngörülen krizlerin doğrultusunda tabiki bizlerde önlemlerimizi alıyoruz..Şirketlere yaptığımız danışmanlıklarda şirketlerin ihiyaçlarından fazla eleman almamaları doğrultusunda referanslar veriyoruz.

İhtiyaç dışı alınmayan ve çekirdek kadro çalışan şirketler ,yaşanan krizlerde de kemer sıkma politikalarını, işten çıkarma şeklinde değil de projeleri erteleme yönünde kullanabiliyorlar..Bu da işten çıkarılmaları haliyle tabiki önlemiş oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.