"İnziva”… KENDİNİ BULMAYA ÇALIŞANLARA FANTASTİK BİR YOLCULUK!

"İnziva”… KENDİNİ BULMAYA ÇALIŞANLARA FANTASTİK BİR YOLCULUK!

Atilla Özyüksel'in yönetmenliğinde çekilen ve izleyiciyi derin düşüncelere sürükleyecek olan bu film, 30 yaşına yaklaşmış ve henüz kimseyle romantik bir yakınlık yaşamamış genç bir kadının, kendini bulma hikayesini anlatıyor. Film +18 kaydıyla sinemalarda yayınlanacak...

Tesadüfler sonucu kendini bir yoga inziva kampında bulan kahramanımız, burada kendi iç dünyasıyla yüzleşmeye başlar. Fantazilerin sınırlarını zorlayan oyunlar ve ritüellerle dolu bu kamp, onun içsel yolculuğunu daha da ilginç hale getirir.

inziva-film-atillaozyuksel.png

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN ONAYLI +18 BİR FİLM

Film, aldığı baskılara rağmen Kültür Bakanlığı'ndan tescil alarak +18 yaş sınırıyla 9 Ağustos'ta seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Atilla Özyüksel'in hem yönetmen hem de senarist olarak karşımıza çıktığı bu yapım, insanın anlam arayışını güncel hayatımızın her alanında dile getiriyor.

Son dönemde popüler olan yoga meditasyon kamplarını deneyimleyerek kişisel tecrübelerini sinema diliyle anlatan Özyüksel, izleyicilere farklı bir bakış açısı sunuyor.

inziva-film-atillaozyuksel1.png

GERÇEK BİR YOGA KAMPINDA ÇEKİLDİ

Film, gerçek bir yoga inziva kampında çekildi ve uzun süren cast çalışmaları sonucunda cesur rollerde oynayabilecek oyuncular özenle seçildi. Ancak çekimler sırasında bazı oyuncular cüretkar sahnelerde oynamayı reddetti. Buna rağmen, yönetmenin sette ve kurgudaki yeteneği sayesinde "Türkiye'nin ilk Gasper Noé'si çıktı" sözleri sanat camiasında yankılanmaya başladı.

inziva-film-atillaozyuksel2.jpg

ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ANLATILAN CESUR BİR HİKAYE

Cinsellik ve şiddet ögelerini özenle işleyerek farklı yaşamları göz önüne seren bu film, kimseyi ötekileştirmeden cesur bir hikaye sunuyor. Atilla Özyüksel'in bu yapımı, sinema dünyasında büyük ses getirecek gibi görünüyor.

inziva-film-afis.jpg

FİLMİN KÜNYESİ

**Yapım Yılı:** 2024 

**Ülke:** Türkiye 

**Dil:** Türkçe 

Yapım Ekibi ve Oyuncular

**Yönetmen:** Atilla Özyüksel 

**Senarist:** Atilla Özyüksel 

**Yapımcı:** Atilla Özyüksel 

**Uygulayıcı Yapımcı:** Kamil Keskin 

**Oyuncular:** Berna Gülen, Gizem Topal, Alev Şengül, Can Alkım Çetin, Elnaz Hojjati, Ömür Akkan, Irmak Kozanoğlu, Selvihan Madenoğlu, Eren Umut Soyel, Güldemet Durukan, Özge Eralp, Leyla Parlak, Seda Arslan, Mert Şahin, Engin Aşık, Sıla Şadoğlu, Handan Güneş, Pelin Kılıç, Recep Temel, Ömürcan Karakış, Atilla Özyüksel

**Yardımcı Yönetmen:** Yılmaz Boztepe 

**Teknik Yönetmen:** Mehmet Ali Aslan 

**Görüntü Yönetmeni:** Muhammed Kantekin 

**Reji Koordinasyon:** Sinan Erusta 

**Montaj:** Korkmaz Yağız Karatürk 

**Boom Operatörü:** Bilal Güneş 

**Makyaj:** Vahit Çakmakcı 

**Kostüm:** Studio Laloba 

**Müzik:** DJ. Dodo's 

**Renklendirme:** Gökhan Aslan 

**Dramaturg:** Recep Canbaz 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.