İRAN'LI TİYATROCULAR İLK KEZ "TİYATRO TATAVLA" SAHNESİNDE!..

İRAN'LI TİYATROCULAR İLK KEZ "TİYATRO TATAVLA" SAHNESİNDE!..

İranlı tiyatro topluluğu ‘Yanik Kervanla’, Türkiye’de ilk kez sahneledikleri ‘Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp’ oyunuyla büyük beğeni topladı.

Türkiye prömiyerini 4 Ekim’de Tatavla Sahne’de gerçekleştiren grup, İstanbullu tiyatroseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Reji, oyunculuk ve konu itibariyle dikkat çeken  ‘Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp’, sezon boyunca İstanbul’da seyirciyle buluşmayı amaçlıyor. 

İran’da sanatsal çalışmalar yapan  Abdulkadir Maraqi Kültür Merkezi’nin katkılarıyla İstanbulda oynayan oyunu, Alireza Kushk-Jalaly kaleme aldı. Yönetmenliğini Masoumeh Hobabi üstlenirken, Atefeh Saei oyunu Farsça’dan Türkçe’ye çevirdi ve  Masoumeh Hobabi oyunun dramaturgluğunu yaptı. İranlı oyuncu Hojat Moghadam ise tek kişilik performansıysa prömiyer gecesi ayakta alkışlandı.

ORTAK KÜLTÜRDE BULUŞMAK

Almanya’da yaşayan  Türk soylu Müslüman bir ailenin ırkçı bir hareketin çıkardığı yangında kurban gitmesini konu alan oyunu yazar Jalaly, ilk 1993’te Almanca olarak yazdı. Oyun, 650’den fazla İngiliz, Fars ve  Alman dillerinde uygulanarak dünya çapında gösterime girdi. 

İran ve Türkiye halkını ortak kültürde buluşturmak istediklerini belirten Yanik Kervanla  tiyatro topluluğu, Tatavla Sahne’de yaptıkları Türkiye prömiyeri ile bu amaçlarının ilk adımını atmış oldu.  

Tüm İstanbulluları sezonda oynayacakları oyunlarına davet eden ekip, ‘’Umudumuz her iki halkın birbirini iyi tanımasıdır. Türk kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir.

Sınırın manası yok. İnsan, sınırsız  mevcut gölgeyle ışık arasında bir düşüncedir; tam net değildir. İnsan, büyük ve derin bir soru... Biz bu sorunun sarhoşluğunda yaşıyoruz ve bizim için cevap bulmak bilgelikti’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.