İslam gezgini ve bilgini Edip Yüksel... İSTANBUL`DA KONFERANS VERDİ!..

İslam gezgini ve bilgini Edip Yüksel... İSTANBUL`DA KONFERANS VERDİ!..

Hakkında ölüm fetvaları verilen, yurt dışına göç etmek zorunda bırakılan Edip Yüksel, bu sene yine bir Türkiye ziyaretinde bulundu.Ve İstanbul`da Araştırmacı yazarların da bulunduğu kalabalık bir gruba konferans verdi... -VİDEO HABER-

Atalarından ve çevresinden miras aldığı din ve mezhep dogmalarını sorguladığı 1986-1989 yıllarında din adamları, dini vakıflar, örgütler, partiler, gazeteler tarafından genç yaşta adeta linç edilen ve hakkında ölüm fetvaları verilen, bu nedenle de yurt dışına göç etmek zorunda bırakılan Edip Yüksel, bu sene yine bir Türkiye ziyaretinde bulundu.

Almanya ve Hollanda'dan sonra Antalya'ya iniş yapan Yüksel, bir süre gözetim altında tutulduktan ve ifadesi alındıktan hemen sonra öğle saatlerinde serbest bırakıldı. Yüksel'in Türkiye'deki ikinci durağı ise İstanbul'du.

Geçen yıla kıyasla bu sene Türkiye'de çok daha kısa kalan bu yorgun savaşçı İstanbul'a sadece 2 gün ayırabildi.

Bir fuar, TV programı, röportaj, pek çok sohbet ve bir kadının önderlik ettiği Cuma Namazı'nın ardından 14 Kasım Cuma akşamı İstanbul Yenibosna'da bulunan 114 Hareketi Derneği'nde gece 2'ye kadar süren çok güzel bir konferans verdi.

Görüş ve inanç farklılıkları taşıyan 500'e yakın dinleyicinin iştirak ettiği buluşmada: İman'ın ilk şartı: Akl Etmek, Salat ve / veya Namaz, 19 Kodu ve getirileri, Başörtüsü meselesi gibi pek çok farklı konu konuşulup değerlendirildi.

Toplantıda gerginlik yer yer artsa da, hangi çevreden olursa olsun insanların birbirlerini taciz ve rahatsız etmeden bir arada bulunup tartışabileceklerini gösteren, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu, pek çok konunun özgürce tartışılabildiği paylaşılmaya değer örnek bir gece yaşandı.

Edip Yüksel, turuna Viyana ve Münih ziyareti ile devam ediyor...

Edip Yüksel hakkında daha fazla bilgi almak için www.19.org/tr/ adresini ziyaret edebilir,

İngilizce ve Türkçe Videoları için https://www.youtube.com/user/edipyuksel adresine uğrayabilirsiniz.

İŞTE EDİP YÜKSEL'İN İSTANBUL'DA VERDİĞİ KONFERANSTAN BİR KESİT;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.