Issız Adam... FİLMDEN ÇOK MÜZİKLERİ KONUŞULUYOR!

Issız Adam... FİLMDEN ÇOK MÜZİKLERİ KONUŞULUYOR!

Semiramis Pekkan, Hümeyra, Sibel Egemen, Ayla Dikmen gibi isimlere yer verilirken hala gündemde olan, adına kitaplar yazılan Ajda Pekkan'a filmde neden yer verilmedi acaba?

ISSIZ ADAM'LA DÖNEN 45'LİKLER

Issız Adam'la 45'likler yeninden hayatımıza girdi. İnsanın aklına da gelmiyor değil..Plak görmeyen en fazla kasetin tedavülden kalktığı zamanlara yetişen yeni nesil, 45'likleri Issız Adam icat etti sanmasın!.. Bir filmle gündeme gelen saman alevi gibi sönen bir furya.. Oysa bu ülkede yıllardır eski 45'liklerle 70'li, 80'li yıllar konseptiyle partiler yapılır.

CAHİL TÜRK MEDYASI

Bir dönem müziği de Issız Adam'la yeniden konuşulmaya başlandı. Issız Adam'ın müzikleri dillerde.. Sokaklarda bangır bangır çalarken de rastlayabilirsiniz. Bir dönem pop tarihi ve o dönemin sanatçıları yeniden gündeme geldi. Unutulan Nil Burak'ın boy boy röportajları gazete sayfalarını süslemeye başladı. Cahil Türk medyası, 1990 yılında ölen Ayla Dikmen'i canlı yayına çıkarma yarışına bile girdi.

POPUN EN ÖNEMLİ FİGÜRÜ

Türk pop müziğinin en önemli figürlerinden Ajda Pekkan. 46 yıl.. Dile kolay müzikle geçmiş 46 koca yıl. Kayıtlar, konserler, turneler ve sonra filmler, şovlar, kabareler.. Bir döneme damga vurmuş ve hala süper star Ajda Pekkan.. Pop tarihini anlatırken Ajda Pekkan adını kullanmadan anlatamazsınız, eksik kalır.

İLK ULUSLAR ARASI SANATÇIMIZ

Naim Dilmener'in Bir Ajda Pekkan biyografisi olan "Hür doğdum hür yaşarım" kitabında anlattığı günümüzde tamamen unutulmuş birçok yurtdışı başarısı vardır Ajda Pekan'ın. Türk popunun ilk uluslararası ve uzun süreli yurtdışı çıkartmasının Tarkan'dan otuz yıl kadar önce Ajda Pekkan tarafından, hem de çok daha fazla sayıda plakla ve uzun bir sürece yayılarak yapıldığını kanıtlıyor. "[Arda Uskan]: 'Bundan on beş gün önce Philips şirketinin stüdyolarına girip Türkiye için iki Türkçe plak dolduran sanatçımızı, şirketinin ilgilileri Fransa'dan önce İtalya'da üne kavuşturmak için çalışıyorlar.'?

JAPONCA BİLE SÖYLEDİ

Philips'in Pekkan'ı yalnızca Avrupa'ya değil, büyüklüğü ve zenginliği her zaman dillere destan olmuş Japonya pazarına sunma isteğinde de olduğu, işin yapıldığı 1971 yılında değil ancak internet ile birlikte bilginin yaygın bir şekilde dolaşmaya başladığı 2000'lerde duyulur? İtalya için planlar yapılır, Almanya için plaklar kaydedilirken, Philips Pekkan'a meğer bir de Japonca söyletmiştir.

AJDA PEKKAN KISKANDI MI

Semiramis Pekkan, Hümeyra, Sibel Egemen, Ayla Dikmen gibi isimlere yer verilirken hala gündemde olan, adına kitaplar yazılan Ajda Pekkan'a filmde neden yer verilmedi acaba. Semiramis Pekkan ve Hümeyra bir döneme damga vursa da müzik dünyasından elini eteğini çekmiş durumda. Müzik konusunda iyi olduğunu bildiğimiz Çağan Irmak, pop müziğinin figürü haline gelmiş bir sanatçıyı filminde görmedi. Acaba Ajda Pekkan filmi izleyince ne düşündü? Bizce feci kıskanmıştır. Sizce?

TİCARİ KAYGI MI

Yoksa Çağan Irmak ticari kaygılar nedeniyle mi Ajda'yı soundtrack'e eklemedi. Hala gündem de olan Ajda Pekkan'ın filmin önüne geçeceği kaygısıyla Ajda görmezden gelindi. Semiramis Pekkan ve Hümeyra artık müzik yapmıyor. Ayla Dikmen'i ise 90'da kaybettik. Yani bu isimlerin filmin önüne geçebileceği kaygısı yok. Ama Ajda filmin önüne geçebilecek potansiyele sizce de sahip değil mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.