İSTANBUL DANSA DOYACAK!

İSTANBUL DANSA DOYACAK!

Her yıl düzenlenen Uluslararası Dans Yarışması ilk kez İstanbul'da yapılacak ve Türk dansçılar bu yarışmada yarışacak. Tolgahan' ın girişimleri karşılık verdi ve tüm dünyanın izlediği 40 ülkenin katılacağı muhteşem gece 31 Mayıs' da yapılacak.

84 ülkenin üye olduğu İDSF'nin (International Dance Sports Federation) düzenlediği yarışma bu yıl ülkemizde gerçekleşmesi için Türkiye Dans Sporları Federasyonu başkanı Tolgahan Çinkitaş' ın girişimleri karşılık verdi. Daha önce Rusya, İspanya, Fransa ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede düzenlenen yarışma, ilk kez Türkiye' de yapılacak. 150'nin üzerinde yarışmacının dans edeceği 'Uluslararası Dans Yarışması 2008' 31 Mayıs 2008'de Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak. Türkiye'nin ilk kez adını duyuracağı bu yarışmada Latin dansları olmasına rağmen dünyada ilk kez bu yarışma kapsamında Arjantin Tango yarışması da yapılacak. Yarışmaya katılacak ve ülkemizi temsil edecek dansçı çift, www.istanbuldance2008.com adresinde yapılacak başvuru sonucunda seçilecek.

Uzun süredir bu yarışmayı ülkemize getirtmek için uğraşan Tolgahan Çinkitaş, "Öncelikle dans sporuna ülkemizde gelişmesine katkısı olan tüm dans sporcularımıza, antrenör ve hakemlerimize başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu 'na, başından beri bize destek veren Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Atalay 'a, GSGM İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar ve tüm yardımcılarına teşekkür ediyorum. Ayrıca uluslar arası platformda bizi yalnız bırakmayan IDSF başkanımız Sayın Carlos Fritag 'a spor dairesi sorumlu başkanı değerli dostum Heinz Spekars 'e ve özellikle Türkiye'de dans sporuna en büyük destekçisi sevgili dostum Rusya Dans Federasyonu Başkanı Powel Dorokhov 'a teşekkür ediyor desteklerinin devamını temenni ediyorum. İstanbul'da gerçekleştireceğimiz bu ilk organizasyonda dünyanın her yerinden katılacak olan tüm sporculara ve hakemlere özel davetli misafirlerimize unutamayacakları bir organizasyon yaşatmak ve Türk misafirperverliğini göstermek için sabırsızlanıyoruz" diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.