KABARE DEV AYNASI PERDELERİNİ AÇIYOR!

KABARE DEV AYNASI PERDELERİNİ AÇIYOR!

Usta oyuncu Ali Erdoğan yönetimindeki Kabare Dev Aynası, 2008-09 sezonu oyunu İnsan Oğlu İnsan'ın prömiyerini 18 Ekim Cumartesi saat 20:30'da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapıyor

Kabare türünün ülkemizdeki belki de tek temsilcisi olan grup kurulduğu 2001 yılından bu yana her yıl yeni bir kabare ile seyircisini selamlıyor.

Bir tiyatro düşünün, dramatik tiyatronun olmazsa olmaz kuralı olan "Seyirci dördüncü duvardır" kuralını daha başlar başlamaz oyunun daha birinci dakkasında şakalarla yıkıyor.

Tiyatronun sizli bizli mesafesini ortadan kaldırıp, ölçüyü de elden bırakmadan eğlendirerek, ortamı senli benli bir havaya sokuyor .Böyle olunca da ortaya sizi sarıp sarmalayan, sıcak, doğal, canayakın, hınzır, eğlenceli, bizden bir oyun çıkıyor.Bizden bir oyun çıkıyor çünkü bir halk tiyatrosu olan Kabare Dev Aynası, güncel olayları eğlendirici hale getirirken Geleneksel Tiyatromuzun zenginliklerinden, ortaoyunu, meddah, tuluattan da yararlanıyor.Kurulduğu günden bu yana sadece kabare oynayan ülkemizin neredeyse tek kabare tiyatrosu olan Kabare Dev Aynası oyunlarında bize bizi anlatıyor. Bize ayna tutarak aynada kendimizi daha da önemlisi,aynadaki sırları kulağımıza fısıldıyor.

Yani Kabare Dev Aynası Tiyatrosu, söyleyecek sözü olan güler yüzlü bir tiyatro olarak,sekiz yıldır kabare bayrağını elinden düşürmeden, nitelikli bir eğlencenin peşinden koşuyor.

İnsanoğlu İnsan

Topluluğun kurucusu Ali Erdoğan, yazıp yönettiği, İlişkime İlişme, Sansasyonun Kadar Konuş, Tıpkısının Aynısı, Külahıma Anlat, Yolumuzu Bulalım oyunlarına bir yenisini daha ekledi: İnsanoğlu İnsan...

Ali Erdoğan'ın yazıp yönettiği oyunun müziklerini Umut Deniz Topçuoğlu, dekor uygulamasını Murat Kızıldağ, ışık tasarımını Süreyya Karaduman ve Sercan Büyükçınar yaptı.

İnsanoğlu İnsan oyunu, insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar kurduğu bire bir ve toplumsal ilişkileri hicvediyor.

Oyun, insanoğlunun, tertemiz duygularla başlayıp, nikah salonunda atılan imzalarla resmiyete dönüştürdüğü fakat daha sonradan şiddetli geçimsizlik biçiminde mahkeme salonlarına taşıdığı ilişkilerinin traji komik yanlarını eğlenceli bir biçimde yansıtıyor.

Oyun ayrıca, çiftlerin evliliklerini renklendirme çabalarını, yani, kaçamak adını verdiğimiz değişik yastık şanslarını zorlama etkinliklerini ve ilişkilerimizdeki güven problemlerini şakacı bir uslüpta hicvediyor.

Toplumsal yozlaşmaya bağlı olarak ortaya çıkan çürümenin de nedenleri ve sonuçları üzerinde duran oyun insanoğlunun sorunlarını inkar ederek, çareyi ihmal ederek insanca bir yaşam yaşayamayacağının da altını çiziyor

Oyunda Ali Erdoğan'ın yanı sıra Harika Özovalı Baykal, İsmail Can Törtop, Engin Yağcılar, Eren Kayalı, Esra Güner rol alıyor.

İnsan Oğlu İnsan oyununda da ekip, tiyatroseverlere kahkaha dolu dakikalar vaad ederken toplumsal sorunlarımızı da gözardı etmiyor. İnsanın doğumu ile başlayan hayat serüvenini konu alan oyunda evlilikten ölüme, hırsızlıktan cinselliğe, hastalıklardan masallara pek çok konu tartışılı..

Oyunun kadrosu ve programı şöyle:

Yazan ve Yöneten : Ali Erdoğan

Oyuncular:

Ali Erdoğan

Harika Özovalı Baykal

İsmail Can Törtop

Engin Yağcılar

Eren Kayalı

Esra Güner

Müzik: Deniz Topçuoğlu

Oyun Programı

18 Ekim Cumartesi Saat:20.30

24 Ekim Cuma Saat:20.30

7 Kasım Cuma Saat:20.30

14 Kasım Cuma Saat:20.30

21 Kasım Cuma Saat:20.30

6 Aralık Cumartesi Saat:20.30

13 Aralık Cumartesi Saat:20.30

3 Ocak Cumartesi Saat:20.30

10 Ocak Cumartesi Saat:20.30

17 Ocak Cumartesi Saat:20.30

31 Ocak Cumartesi Saat:20.30

Yer : Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi

Kabare Dev Aynası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.