"Kadıköy Belediyesi"... 24 SAAT HİZMET VEREN TEK KADIN SIĞINMA EVİ!
9 -12 Mart 2012 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi, "Sanat Şiddeti Sorguluyor" başlığı altında bir sempozyuma evsahipliği yaptı.
Doğuş Üniversitesi'nden Sanat Şiddeti Sorguluyor Sempozyumu...
Doğuş Üniversitesi, "Sanat Şiddeti Sorguluyor" başlığı altında bir sempozyuma evsahipliği yaptı. 9 -12 Mart 2012 tarihleri arasında Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyum büyük ilgi gördü.
Çoğunluğu açık oturumlar şeklinde gerçekleşen etkinliklerden 12 Mart Pazartesi günü düzenlenen bölümünde oldukça ilginç konulara değinildi.
Viyolonsel sanatçısı Andreas Lopez ile piyanist Didem Lopez'in verdiği özel konserle açılan sempozyuma Prof. Aysel Çelikel, Prof. Meriç Hızal, Prof. Şerife Atlıhan, Su Yücel ve
Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Av. İrem Toprakkaya katıldı.
Oturum başkanlığını Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen'in yaptığı sempozyumun ilk bölümü Prof. Meriç Hızal'ın, Antalya'da, Palmiye Parkı içinde yaptığı, kadına şiddetin zalimliğini ve çağdışılığını simgeleyen "Al Yazma Anıtı" hakkında bilgi vermesi ile başladı.
Ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Aysel Çelikel'e söz verildi. Çelikel: "Sadece kadına değil, genelde şiddetin önlemesinde sanatı kullanmalıyız. Sanatın olduğu yerde şiddet barınamaz. Bu konuyu gündeme getirdiği için sayın dekanımıza huzurlarınızda bir defa daha teşekkür etmek isterim. ÇYDD olarak yaklaşık 19 bin kız öğrenciye burs verdik. Hedeflerimiz yapılan okulları çoğaltmak ve kızyurtlarının sayısını daha da arttırmak" dedi.
Av. İrem Toprakkaya: "Türkiye'de 7 gün 24 saat hizmet veren tek kadın konuk evi Kadıköy'de..."
Sempozyumun konuşmacılarından Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Av. İrem Toprakkaya ise yaptığı konuşmada, kadına şiddetin önlenmesinde Kadıköy Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlattı. Uluslararası Af Örgütü'nün kadına karşı şiddet konusunda dünya genelinde yaptığı istatiksel çalışmadan örnekler veren Toprakkaya, Kadıköy Belediyesi'nin Türkiye'de 7 gün 24 saat hizmet veren tek kadın konukevinden bahsetti.
Ardından, kadına karşı şiddetin önlenmesi için en önemli faktörlerin eğitim ve özgüven eksikliğini gidermek olduğunu belirterek, Kadıköy Belediyesi'nin meslek edindirme ve sosyal destek amacıyla kurduğu Fikirtepe ve Şaşkınbakkal Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri'nin hizmetlerini anlattı.
"Şiddetin artmasında geleneklerimizin yok olmaya başlamasının etkisi var..."
Sempozyumun ilk bölümünün son konuşmacısı ise, Ressam Su Yücel oldu. Diyarbakır ve Muş'ta 100 kadınla yaptığı çalışmaları anlatan Su Yücel, kadınların dile getiremedikleri duygularını resimle ifade ettiklerini farkettiğini ve buralarda onlarla yaptığı atölye çalışmalarından son derece olumlu sonuçlar çıkardığını görmekten duyduğu heyecanı paylaştı.
Programın sonunda Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen tarafından konuşmacılara plaket ve Erkmen'in gravürlerinden hediye edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.