"Kamelyalı Kadın"... DARÜŞŞAFAKA AÇIKHAVA'DA MUHTEŞEM GALA!

"Kamelyalı Kadın"... DARÜŞŞAFAKA AÇIKHAVA'DA MUHTEŞEM GALA!

Alexandre Dumas-Fils'in `Kamelyalı Kadın' eseri, dünyada ilk kez `Müzikal' olarak Tiyatro Kedi tarafından, Darüşşafaka Life Gym'in içindeki Açıkhava Tiyatrosu'nda muhteşem bir Gala ile başladı.

"Yürek arzuladığına ulaşabilmek için ne yollar deniyor ve

Kendine ne bahaneler buluyor."

İşte

"?Ziyan olmuş bir aşkın öyküsü"

Yazıldığı 1848'den bu yana; roman olarak, dünyanın dört bir yanında, film ve oyun olarak da milyonlarca kişiyi etkilemiş, duygulandırmış, düşündürmüş olan Alexandre Dumas-Fils'in 'Kamelyalı Kadın' eseri, dünyada ilk kez 'Müzikal' olarak Tiyatro Kedi tarafından, Darüşşafaka Life Gym'in içindeki Açıkhava Tiyatrosu'nda seçkin davetlilerin ve ünlü sanatçıların katılımıyla muhteşem bir Gala ile başladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Haldun Dormen, Atilla Dorsay, Nedret Güvenç, Oya İnci, Zeliha Sunal, Anta Toros, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Tuba Karaca, Gökçe Bahadır, Erhan Yazıcıoğlu, Rana Alagöz, Osman Şengezer, Figen- Hayrettin Babaoğlu, Atılgan Gümüş, Deniz Gökçer, Engin Çağlar-Filiz Vural, Ayberk Atilla gibi önemli ve tanınmış simaların katıldığı gala gecesinde müzikal ve başta Hande Subaşı olmak üzere tüm oyuncular büyük alkış aldı.

Hakan Altıner'in yönettiği, İpek Kadılar'ın özgün romandan oyunlaştırıp şarkı sözlerini de yazdığı, Cenk Taşkan'ın özgün bestelerini yaptığı müzikalde; orkestranın şefi ve Müzik Direktörü Selim Erdem'in eşliğinde 15 özgün eserle Hande Subaşı, Bora Gencer, Suna Keskin, Tarık Pabuççuoğlu, Selçuk Alagöz, Sertaç Ekici, Zeynep Aşkar, Melda Narin Güler, Rabia Kaya ve Şahin Dedemen seslerini ve oyunculuklarını sahneye taşıdılar.

Müzikalin Kostüm Tasarımı Günnur Çaras'a, koreografisi ise Nur Sonbahar'a, ışık tasarımı Cengiz Özdemir'e ait.

19. yüzyılın ikinci yarısının Paris'inde geçen oyunda, Yazar Alexandre Dumas- Fils; 156 yıldır ölümsüzlüğü yakalamış olan Kamelyalı Kadın ile gizem dolu Marguerite Gautier'nin ve onun kısacık yaşamındaki tek aşkı Armand Duval'in benzersiz aşklarının öyküsünü anlatırken; döneminin ahlak değerlerini çağının çok ilerisinde bir perspektifte tartışıyor.

Kamelyalı Kadın, 20 Haziran'dan başlayarak yaz boyunca her Çarşamba ve Perşembe gecesi Maslak Darüşşafaka Açıkhava Tiyatrosu'nda perde açacak, ayrıca Türkiye'de ve yurtdışında turnelere çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.