`Karma Türk Tadında Festivali`...BİNLERCE YILLIK KÜLTÜR MİRASI İSTANBULLULARLA BULUŞTU!

`Karma Türk Tadında Festivali`...BİNLERCE YILLIK KÜLTÜR MİRASI İSTANBULLULARLA BULUŞTU!

Şişli Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen `Karma Türk Tadında festivali` 12 -15 Aralık tarihlerinde KüçükÇiftlik Park`ta gerçekleşti...

Esma Erdem önderliğinde A46 organizasyonuyla gerçekleştirilen 'Karma Türk Tadında festivali' binlerce yıllık kültür mirasını, kendi öz değerleri ile harmanlayarak zengin bir mozaik oluşturan Türk zanaat, sanat ve tasarımları ilk kez aynı çatı altında sunuldu.

Karma Türk Tadında her gün farklı bir konuda düzenlediği karma atölyeleri ve 4 gün boyunca çocuk aktiviteleri ile dikkat çekti. Ünlü Şef Murat Bozok?un evsahipliğinde verilen davet ile açılışı yapan Karma Türk Tadında festivali her gece özel bir performans ile devam etti.

Herkese açık olan festival süresince DJ Can Hatipoğlu, Bora Uzer,Ali Poyrazoğlu özel performasları sergilerken, bir gıda firması da çikolata, lezzetli otlar, çini ve seramik konularında katılımcı firmalar tarafından workshoplar verildi.

'Karma Türk Tadında Festivali' kapsamında çocuklar için yılbaşına yönelik özel aktiviteler yapıldı ve çocuk tiyatroları sahnelendi.

Uluslararası bir esans firması ?Boğaz Esintisi? konsept kokusuyla su bazlı deniz yosunu ve misket limonunun ferahlığını hissettirirken, orta notlarda viyolet, yasemin, gül ve iris çiçeklerinin tazeliğide hissettirildi.

Kokunun dip notlarında ise ılık odunumsu notlarla, beyaz ve kristal miskler kullanıldı. ?Boğaz Esintisi? isimli konsept koku İstanbul Boğazı?ndan süzülen kokuların muhteşem ahengini yansıtıyor.

Tasarım, gastronomi, folklorik tekstil, metal, cam, ahşap işleri, takı, antika, halı, kilim, hediyelik eşya ve ekolojik ürünlerin bir karmasını sunan Karma Türk Tadında, Küçükçiftlik Parkı içerisine kurulan dev çadırda 4 gün boyunca 10.00 ile 22.00 arasında, alışverişin yanı sıra, atölye çalışmaları, konserler, özel performanslar ve buluşmalara da ev sahipliği yaptı.

Festival içindeki özel galeri alanında Türk tasarımcıların ve zanaatkârların seçilmiş eserlerinin yer aldığı çok özel parçalar sergilendi.

Çocuklar için kurulan özel etkinlik alanında ise Happy Nest Çocuk Atölyesi, Eyüp Oyuncakları ile ahşap oyuncak boyama etkinliği ve çocuklar için mozaik atölyesi kuruldu. Festival kapsamında stantlardan yapılan satışlardan elde edilen gelirin bir kısmı (ERDODER) Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği?ne aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.