Kayıhan Aras... GURBETÇİLER ONA BAYILIYOR!

Kayıhan Aras... GURBETÇİLER ONA BAYILIYOR!

Komedyen Kayıhan Aras, Wuppertal Forum Maximum im Rex-Theater Tiyatrosunda sahnelediği tek kişilik oyunu ?Bir Muhabirin Anıları" ile izleyenleri yine kırdı geçirdi.

Almanyalı Türk, çiçeği burnunda komedyen Kayıhan Aras, Wuppertal Forum Maximum im Rex-Theater Tiyatrosunda sahnelediği tek kişilik oyunu ?Bir Muhabirin Anıları" ile izleyenleri yine kırdı geçirdi.

Büyük ilgi gören gösteriyi iki yüzü aşkın izleyici takip ederken, yoğun talep nedeniyle kimi seyirciler oyunu ayakta takip etti. Tesadüflerle çizilen yol haritası televizyonun ve magazinin renkli dünyasından geçen Aras hikâyesini, iniş-çıkışlarla dolu yaşamlardan kesitlerle yoğurarak mizahi bir dille anlattı.

Hiç dil bilmeden genç yaşta geldiği Almanya'ya aşık olduğu Alman kızdan, hızlı uyum sürecine, müziğe başlamasından, tesadüfler zincirinin ucuna takılan kaderinin onu bir anda bir ulusal televizyon kanalında muhabirliğe götürmesine, kamera arkasında ünlü isimlerle girdiği polemiklere, karış karış dolaşıp halk röportajları yaptığı Avrupa sokaklarına kadar başından geçen birbirinden ilginç anılarıyla Aras, televizyona son 45 dakikada yetişmesi gereken bir kasetin hazırlanış öyküsünü izleyiciye mizahi bir tarzla sundu.

Objektifini; kadın-erkek ilişkileri ile Türkler ve Almanlar arasındaki anlayış ve yaklaşım farkları başta olmak üzere toplumsal yaşamın çelişkilerine yönelten genç komedyen, ilk kez Ekim 2009 ayında Duisburg Mercator Halle'de sahneye koyduğu 'Bir Muhabirin Anıları'nı Essen, Köln ve Lüdenscheid'da da hayranlarıyla buluşturmuştu.

Gösterinin finalinde ise Aras, Türkçe arabesk müziğin ünlü parçalarını piyanosu ile Almanca seslendirerek büyük alkış aldı.

Aras, 2008 yılında sahnelediği 'Son 45 Dakika' adlı oyunu ile de büyük beğeni toplamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.