Kazım Koyuncu... ÖLÜMÜNÜN 4'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI!

Kazım Koyuncu... ÖLÜMÜNÜN 4'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI!

Kazım Koyuncu, memleketi Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'deki mezarı başında anıldı.

Yakalandığı kanser hastalığından 25 Haziran 2005'de hayatını kaybeden Karadeniz rock müziğinin öncü isimlerinden Kazım Koyuncu, bugün memleketi Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'deki mezarı başında anıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı anma etkinliklerinde Çernobil faciası aleyhine sloganlar atıldı. Hopa Meydan Parkı'nda toplanan Kazım Koyuncu hayranları, ellerinde 'Nükleer kanser değil Kazım'ın düşlediği dünyada yaşamak istiyoruz', 'Karadeniz'in asi çocuğu yüreğimizde yaşıyor', 'Kazım'ı unutma unutturma', 'Kanser kaderimiz değil', 'Kazım dünyada bir yerde' yazılı döviz ve pankartlarla, şarkılar ve tulum eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Kazım Koyuncu'nun mezarının bulunduğu Yeşilköy'de düzenlenen anma törenine ise sanatçının sevenlerinin dışında babası Cavit, annesi Hüsniye, ağabeyi Hüseyin ve kardeşleri Niyazi, Canan ve Oğuz Koyuncu katıldı. Kazım Koyuncu'nun ölüm saati olan 12.58'de saygı duruşu yapıldı. Daha sonra törene katılanlar Kazım'la ilgili anılarını anlattı ve tulum çalındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.